Skip to ContentSkip to Navigation

Aletta Jacobs School of Public Health

Together for more healthy years
Aletta Jacobs School of Public HealthWij zijn Aletta

Partners

Gezondheid – en met name de volksgezondheid – kan rekenen op een groeiende belangstelling van een steeds groter wordend aantal mensen en organisaties, allemaal vanuit verschillende perspectieven. Maar het aanbod is versnipperd en de focus ontbreekt. De Aletta Jacobs School of Public Health heeft als missie om ‘de paraplu’, de verbindende factor te zijn. We spreken de taal van de wetenschap en weten wat nodig is voor een goede implementatie.

Zo slaan wij de brug tussen theorie en praktijk en werken we samen aan meer gezonde jaren. Toch kunnen we dit niet alleen. We hopen daarom dat zoveel mogelijk partners aanhaken om de inhoudelijke paraplu te vergroten (Academische Partners) en deze inhoud zo snel mogelijk relevant te maken voor mens en maatschappij (Maatschappelijke Partners). Ons doel is om onze partners (en hun specifieke kennis en kunde) en financiering samen te brengen in een integrale, praktijk-gedreven aanpak. Doet u mee?

Partners

Onze maatschappelijk partners komen zowel uit de publieke als de private sector. Met de maatschappelijke partners werkt Aletta aan partner -specifiek onderzoek. In breder verband werken maatschappelijke partners aan concrete projecten die een bijdrage leveren aan meer gezonde jaren. Onze academische partners, zoals de Carl von Ossietzky University of Oldenburg, zijn kennisinstituten (HBO en WO) die zich verbinden aan Aletta. Met de academische Partners versterkt Aletta haar wetenschappelijke roots en ontsluit zij een breder inhoudelijk netwerk.

Partnerpakketten

Ontdek jouw mogelijkheden om bij te dragen aan onze beweging door partner te worden. Er zijn verschillende opties om praktische kennis en kunde aan ons netwerk te verbinden. Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op via aletta@rug.nl.

Gerelateerde onderzoekscentra

Aletta werkt samen met de volgende gerelateerde onderzoekscentra:

Expertisecentrum Healthwise

Expertisecentrum Healthwise verbindt wetenschappelijke kennis aan vragen uit de praktijk door het uitvoeren van multidisciplinair onderzoek binnen de gezondheidssector.

UMCG Research Institute Science in Healthy Ageing & healthcaRE (SHARE)

SHARE's missie is het verhelderen van factoren die te maken hebben met healthy ageing. We voeren onderzoek uit naar de determinanten en consequenties van ziekte en veroudering, kwaliteit van leven, zorg en genezing.

Global Health Law Groningen

Het onderzoekscentrum Global Health Law Groningen werkt in een multidisciplinaire omgeving aan een verscheidenheid van verschillende onderwerpen die te maken hebben met internationaal gezondheidsrecht.

Expertisecentrum Architectuur, Stedenbouw en Gezondheid

Expertisecentrum Architectuur, Stedenbouw en Gezondheid bevordert volksgezondheid door middel van architectuur en stedenbouw.

Laatst gewijzigd:23 oktober 2018 12:55
printView this page in: English