Skip to ContentSkip to Navigation

Aletta Jacobs School of Public Health

Together for more healthy years
Aletta Jacobs School of Public HealthOntdekkenData & Analyse

Data & Analyse

Er wordt onderzocht, gepionierd, gediscussieerd en geëxperimenteerd en dat alles met één belangrijk, gezamenlijk doel: het onderzoek naar gezond ouder worden naar een hoger niveau tillen. Binnen de Aletta Jacobs School of Public Health delen we kennis en brengen we wetenschappelijke experts uit diverse vakgebieden met elkaar in gesprek, zodat zij samen onderzoek kunnen doen. Maar hoe zorgen we ervoor dat we toegang krijgen tot de benodigde data en verschillende datasets met elkaar kunnen verbinden en analyseren? Daarvoor is de methode Data & Analyse in het leven geroepen.

Experts in data

De Aletta Jacobs School of Public Health werkt intensief samen met de Groningse Data Federation Hub (DFH). De experts van de DFH, vertegenwoordigd in de methode Data & Analyse, helpen onderzoekers binnen de Aletta Jacobs School of Public Health gedurende de gehele ‘research data life cycle’. Als experts in data en analyse weten zij als geen ander hoe je verschillende typen onderzoeksdata analyseert en met elkaar combineert. Het doel van deze methode is dan ook om wetenschappers te ondersteunen en zodoende excellent onderzoek mogelijk te maken. Daarbij maken ze gebruik van geavanceerde IT-oplossingen, technische infrastructuren en data-expertise.

Concreet betekent dit dat de methode Data & Analyse helpt bij het analyseren en combineren van data, maar ook bij het maken van research data managementplannen. Ook kunnen de experts binnen de methode meedenken over de inzet van innovatieve technieken en analyses ten behoeve van aanvragen voor onderzoekfinanciering. Daarnaast stellen ze de gewonnen data beschikbaar in catalogi en kunnen ze de data van de onderzoekers visualiseren, zodat deze toegankelijk en inzichtelijk worden voor een breder publiek. De experts die verantwoordelijk zijn voor de methode Data & Analyse introduceren bovendien voortdurend nieuwe analysemethoden die onderzoekers verder kunnen helpen bij hun onderzoek.

Onmisbare expertise

Kortom, de methode Data & Analyse zorgt voor onmisbare expertise, met een bijzondere mix van innovatieve technieken, ondersteuning en faciliteiten. Dat zorgt ervoor dat onderzoekers binnen de Aletta Jacobs School of Public Health gemakkelijker met elkaar kunnen samenwerken, waardoor verrassende nieuwe inzichten ontstaan. Door samen op een andere manier te kijken naar gezond ouder worden, zetten we een grote stap in de richting van ons uiteindelijke doel: meer gezonde jaren voor iedereen.

Meer informatie
Wil je meer weten? Of ben je op zoek naar advies of ondersteuning op het gebied van research data management, IT-support en/of infrastructuur? Je vindt onze contactgegevens hier.

printView this page in: English