Skip to ContentSkip to Navigation

Aletta Jacobs School of Public Health

Together for more healthy years
About us Vacancies

Student-Assistent Tentoonstellingstechniek

Vacature Science LinX / Aletta Jacobs School of Public Health

Student-Assistent Tentoonstellingstechniek

0,2 fte – zo snel mogelijk - ½ jaar(kans op verlenging)

Gaat jouw hart sneller kloppen van techniek en wetenschap? Heb jij verstand van hardware en vooral software en ben je een zelfstandige teamspeler die denkt in oplossingen? Dan is een baan als Student-Assistent Tentoonstellingstechniek echt iets voor jou.

Science LinX en de Aletta Jacobs School of Public Health hebben verschillende tentoonstellingen en interactieve installaties met verhalen over wetenschap. Deze staan op vaste en tijdelijke pop-up locaties en reizen rond door Noord-Nederland. Je komt ze tegen bij de RUG, het UMCG, (wetenschaps) festivals, bibliotheken, buurtcentra, scholen en andere plekken waar we een breed publiek kunnen bereiken.

Jouw taak is het technisch onderhoud, beheer, testen van gebruiksvriendelijkheid en actualiseren van onze interactieve installaties. Je werkt samen met medewerkers en andere studentassistenten wetenschapscommunicatie, public engagement en tentoonstellingstechniek van Science LinX en Aletta. En daarnaast met diverse creatieve makers, bouwers, bedrijven in interactieve techniek en programmeurs. Kom jij ons team versterken?


Wat wordt er van jou verwacht?

Als Student-Assistent Tentoonstellingstechniek ondersteun je ons op het gebied van:

●     Technisch onderhoud en beheer

●     Troubleshooten aan de hand van technische documentatie

●     Op- en afbouwwerkzaamheden

●     Actualiseren van de content samen met onze redactie

●     Usability testen met onze doelgroep(en)

●     Technische documentatie

●     Aanschaf van ICT-apparatuur

Functie-eisen

●     Je studeert aan de Rijksuniversiteit Groningen of Hanzehogeschool Groningen

●     Je bent zelfstandig, flexibel inzetbaar, oplossingsgericht en hebt een hands-on mentaliteit

●     Je hebt affiniteit met techniek en houdt van een dynamische werkomgeving

●     Pré: je bent in het bezit van een rijbewijs B

●     Pré: je hebt ervaring met systeembeheer en gangbare programmeertalen

Wat bieden wij?

●     Een mooie betaalde plek om werkervaring op te doen;

●     Een fijn en gezellig team met enthousiaste collega’s en andere student-assistenten.

Spreek t deze functie jouaan? Mail dan jouw motivatie &CV naar i.c.veldman rug.nl . De gesprekken zullen in overleg worden ingepland.

Meer informatie & vragen over de functie via: Ingeborg Veldman, projectleider Science LinX,

i.c.veldman rug.nl, M +31 610 371 825.

Wie zijn wij in het kort?

Science LinX is het science center van de Faculty of Science and Engineering, coördineert het Outreach & Public Engagement programma van de faculteit om leerlingen, docenten en het algemeen publiek te betrekken bij facultair onderzoek en onderwijs. Bovendien ontwikkelt het science center interactieve exposities en is het betrokken bij een groot aantal nationale en internationale toonaangevende programma’s (zoals NWA en Erasmus+). Met vaste en tijdelijke science expo’s op de Zernike Campus, die ook doorreizen naar andere locaties en festivals, brengt Science LinX actueel baanbrekend facultair onderzoek, studie- en carrièremogelijkheden op een uitdagende manier in beeld en dichterbij een breder publiek.

Aletta Jacobs School of Public Health (een samenwerking van de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen, het UMCG en vele partners in de drie Noordelijke provincies) zet zich in om betekenisvolle, gelijkwaardige interactie te organiseren tussen wetenschappers en andere inwoners van Noord-Nederland over publieke gezondheid. We willen de impact van wetenschap over publieke gezondheid vergroten en bijdragen aan meer gezonde jaren voor alle noorderlingen. Een van de manieren waarop we die interactie willen organiseren, is door middel van onze interactieve installaties (‘Schep Maar Op!’, 'KleinVenijn' en ‘SlaapLekker’). Deze installaties reizen langs openbare locaties in de drie Noordelijke provincies van Nederland.

Laatst gewijzigd:11 mei 2023 10:04