Skip to ContentSkip to Navigation

Aletta Jacobs School of Public Health

Together for more healthy years
About us Vacaturebank

Onderzoeksmedewerker vitaal leren en werken op leerafdelingen

Voor een beschrijvend onderzoek van leerafdelingen als goed voorbeeld voor verpleegkundige zorg en vitaal leren en werken, zijn we op zoek naar een enthousiaste onderzoeksmedewerker.

Gezondheidswetenschappen/Verplegingswetenschap

Het onderzoek wordt uitgevoerd vanuit de sectie Verplegingswetenschap; onderdeel van Gezondheidswetenschappen. Uitgangspunt van gezondheidswetenschappen is dat onderzoek betekenisvol moet zijn. Onze ambitie is nieuwe kennis te verwerven en antwoorden te vinden op hedendaagse vraagstukken van onze samenleving. Veel onderzoeksprojecten leiden tot academische promoties, waarbij de wisselwerking tussen wetenschap de praktijk essentieel is. Verplegingswetenschap richt zich hierbinnen op het ontwikkelen van kennis op het gebied van verpleegkundige vraagstukken ten behoeve van het ondersteunen van professionalisering van de verpleegkunde en het bevorderen van kwaliteit van zorg. Persoonsgerichte zorg, frailty en interprofessioneel leren zijn hierbinnen belangrijke thema’s.

Hanzehogeschool en Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
Het onderzoek naar de leerafdelingen wordt in nauwe samenwerking met de Hanzehogeschool en het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiding (WIOO) uitgevoerd. Het WIOO is onderdeel van het UMCG en richt zich op de professionele en persoonlijke ontwikkeling en opleiding van studenten en (toekomstige) medewerkers in de zorg.

Leerafdelingen
Een leerafdeling in het UMCG is een afdeling waar 8 tot 10 derde en vierdejaars MBO en HBO Verpleegkunde studenten in de authentieke werkomgeving gedurende een stage van 20 weken alle werkprocessen uitvoeren die passen bij het beroep. In de inwerkperiode van 2 tot 6 weken leren studenten één op één met hun verpleegkundig begeleider specifieke vakinhoud. Vervolgens worden de studenten toegewezen aan geselecteerde patiënten en direct daaraan gekoppelde verpleegkundige begeleiders en kunnen zij het geleerde in de praktijk tot uitoefening brengen. Hierbij worden zij ondersteund door coachende begeleiders die meerdere studenten tegelijkertijd kunnen begeleiden.

Functiebeschrijving

Als onderzoeksmedewerker werk je mee aan een ZonMw project om van leerafdelingen de theoretische, didactische en praktische basis te beschrijven als handleiding voor zorg- en onderwijsinnovatie en onderzoek naar toekomstbestendige verpleegkundige zorg in een gezond leer- en werkklimaat. Dit doe je samen met projectgroepleden van het UMCG, het WIOO en de Hanzehogeschool.

Wat ga je doen
In een ervaren team werk je mee aan een handleiding die tot stand komt door een documentstudie van de onderwijsmaterialen, literatuurstudies in samenwerking met studenten, focusgroep gesprekken met betrokkenen en observaties op de leerafdelingen zelf. Het is mogelijk om deze functie te combineren met je huidige werk bijvoorbeeld als verpleegkundige of docent.

Wat vragen wij

  • Een afgeronde Master of Science (MSc) in de verplegingswetenschappen, gezondheidswetenschappen, onderwijskunde, psychologie of andere relevante opleiding.
  • Een verpleegkundige achtergrond.
  • Ambitie om te ontwikkelen in wetenschappelijk onderzoek.
  • Affiniteit met onderwijs en onderwijsontwikkeling.
  • Mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.
  • Organisatievermogen.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een functie in een projectteam van betrokken collega’s, waarin creativiteit, collegialiteit, samenwerking en verantwoordelijkheid norm zijn. Je gaat deel uitmaken van de sectie Verplegingswetenschap; afdeling Gezondheidswetenschappen.

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor 40% (16 uur), vooralsnog voor de duur van een jaar, met de ambitie voor een vervolgproject als promotieonderzoek. Het salaris bedraagt maximaal € 3.712,- bruto per maand (schaal 8) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met:

  • prof. dr. Evelyn Finnema, hoofd sectie Verplegingswetenschap, telefoonnummer: 06-4714 5843, e-mailadres: e.j.finnema@umcg.nl (e-mailadres niet gebruiken voor sollicitaties)

Voor vragen over de functie

Als je vragen hebt over de inhoud van de functie, vinden we het leuk om van je te horen. Neem gerust contact op.

Bekijk hier de vacature op de UMCG website.

Laatst gewijzigd:19 oktober 2020 10:52