Aletta Jacobs School of Public Health

Together for more healthy years
About us Vacancies

Academic Lead Impact Aletta Jacobs School of Public Health (AJSPH) (0,3 fte) (222396)

Functieomschrijving

AJSPH is een relatief platte netwerkorganisatie van circa 15 mensen. Onder aansturing van een tweekoppige directie werk je op het grensvlak van wetenschap en maatschappij. Je beschikt over een interdisciplinaire blik op public health en een netwerk binnen de kennisinstellingen waarin dat tot uiting komt. Je bent in staat om hulpvragen uit de maatschappij terug te brengen tot heldere onderzoeksvragen, en de onderzoekswereld daarvoor te interesseren. Tevens ben je in staat om onderzoeksvragen te vertalen naar maatschappelijke vraagstukken om zodoende de wisselwerking tussen samenleving en wetenschap te bestendigen.

Je deelt graag je kennis en ervaringen met de relatief jonge netwerkorganisatie en staat tegelijkertijd open om AJSPH als jouw leeromgeving te beschouwen. Samen met de wetenschappelijk directeur van AJSPH en de Academic Lead Education vorm je de wetenschappelijke ruggengraat van AJSPH.

Als academic lead impact bij AJSPH ga je:

● AJSPH vertegenwoordigen richting maatschappelijke organisaties en bedrijven die bij AJSPH aankloppen met een concrete hulpvraag
● een breed netwerk van onderzoekers binnen de kennisinstellingen opbouwen dat interesse heeft in ‘challenge driven’ onderzoek
● onbezoldigd zitting nemen in de directie van Aletta Advies; de adviestak van AJSPH. Zie ook: https://aletta-advies.nl/
● nauw samenwerken met de business developer (zie vacaturenummer) en de business manager PreventieVersneller
● de directie van AJSPH adviseren op het gebied van impact en innovatie
● deelnemen aan interne platforms en commissies van de AJSPH.

De kandidaat die wij zoeken voldoet aan de volgende functie-eisen:

● je beschikt over een academisch ondernemende houding
● je bent in staat om complexe maatschappelijke vraagstukken terug te brengen tot heldere onderzoeksvragen
● je bent een waardig gesprekspartner voor onderzoekers van uiteenlopende achtergrond
● je bent UD, UHD of senior onderzoeker.

Je rapporteert aan de Scientific Director van Aletta Jacobs School of Public Health.

Organisatie

De Aletta Jacobs School of Public Health (een gezamenlijk initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen, het UMCG en NHL Stenden) wil door kennis en kunde bijdragen aan meer gezonde jaren. Op http://www.rug.nl/aletta kunt u meer over AJSPH vinden, waaronder het strategisch plan AJSPH 2021-2026.

Wij zijn op zoek naar een Academic Lead Impact, die de academische community van AJSPH kan verbinden aan vraaggerichte onderzoeken en projecten met maatschappelijke partners en bedrijven.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

• een salaris dat overeenstemt met de geboden opleiding en ervaring
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het bruto jaarinkomen
  • de mogelijkheid om te kiezen voor een 36-,38- of 40-urige werkweek (uitgaande van een fulltime dienstverband)
  • minimaal 29 vakantiedagen met in het geval van een fulltime dienstverband 12 vakantiedagen extra
  • goede scholingsactiviteiten
  • in eerste instantie een contract voor een periode van een jaar om te beoordelen of je aan de functie-eisen voldoet. Bij goed functioneren volgt een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Het betreft een tijdelijke aanstelling van 0,3 fte. Idealiter wordt je vanuit je huidige aanstelling binnen een van de deelnemende kennisinstellingen gedetacheerd aan AJSPH.

Datum van indiensttreding: in overleg

Sollicitatie

Je kunt solliciteren door middel van een sollicitatiebrief en curriculum vitae, te sturen vóór 27 juni 2022 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

The University of Groningen strives to be a university in which students and staff are respected and feel at home, regardless of differences in background, experiences, perspectives, and identities. We believe that working on our core values of inclusion and equality are a joint responsibility and we are constructively working on creating a socially safe environment. Diversity among students and staff members enriches academic debate and contributes to the quality of our teaching and research. We therefore invite applicants from underrepresented groups in particular to apply. For more information, see also our diversity policy webpage: https://www.rug.nl/(...)rsity-and-inclusion/

Our selection procedure follows the guidelines of the Recruitment code (NVP): https://www.nvp-hrnetwerk.nl/sollicitatiecode/

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

• Frederic van Kleef, managing director Aletta Jacobs School of Public Health, 06-52300961, frederic.van.kleef rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Laatst gewijzigd:21 juni 2022 13:32