Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Profiel

Talent Development voor onderzoekers

Een goede wetenschapper heeft niet alleen verstand van haar of zijn vak. Er zijn ook meer algemene vaardigheden nodig. De Rijksuniversiteit Groningen wil de tijdelijke en vaste wetenschappelijke staf steunen bij de ontwikkeling van deze academische vaardigheden.

Algemeen

De Rijksuniversiteit Groningen biedt wetenschappers in alle fasen van hun carrière ondersteuning aan via het Talent Development Programme onder leiding van dean prof. dr. Ritsert Jansen . Een team van specialisten, van human resources, communicatie tot senior onderzoekers, helpt je om je talent maximaal te ontplooien.

Op deze manier realiseert de Rijksuniversiteit Groningen een doorlopende lijn van aandacht voor talent, via het Honours College (bachelor en master fase) en de Graduate School (promotie-opleiding).

"The talent development team helped me train for an ERC interview, an experience I found extremely useful." - Pratika Dayal, ERC laureate

Tweet dit

Pas gepromoveerde onderzoekers

Je bent net gepromoveerd, maar hoe beklim je van hier af de academische ladder? Je weet alles over je eigen onderzoeksterrein. Maar kan je dit ook verbreden? En hoe haal je eigen onderzoeksgeld binnen? Ook het schrijven van een publicatie voor een toptijdschrift is iets dat je moet leren. Via cursussen, persoonlijke begeleiding en mentoraat kan het Talent Development Programme je bij deze dingen helpen.

Junior onderzoekers

Met een aantal jaren ervaring als zelfstandig onderzoeker is het tijd om een eigen plek te zoeken. De Rijksuniversiteit Groningen biedt bijvoorbeeld Tenure Track posities aan, waarin je bij gebleken geschiktheid kunt doorgroeien tot hoogleraar. Ook daarbij kan je hulp gebruiken.

Het Talent Development Programme kan je bijvoorbeeld koppelen aan een senior onderzoeker als mentor. Daarnaast is er begeleiding bij het schrijven van grote projectaanvragen, training voor de interviews die vaak onderdeel zijn van zo’n aanvraag en een cursus in Academisch Leiderschap.

Senior onderzoekers

Wanneer je als onderzoeker al enkele jaren in een Tenure Track positie zit, of inmiddels een vaste aanstelling hebt, kan je nog steeds bijleren. Presenteren, schrijven, begeleiden, al die vaardigheden moeten meegroeien met je eigen niveau.

Het Talent Development Programme biedt individuele coaching aan waarin je leert hoe je een eigen groep opbouwt en geeft begeleiding bij subsidieaanvragen of het schrijven van uitzonderlijke publicaties.

Dit is slechts een greep uit de activiteiten van het Talent Development Programme. Heb je meer vragen? Stuur dan een e-mailtje.

Dean Ritsert Jansen is hoogleraar Bioinformatica maar schreef ook twee boeken over talentontwikkeling: ‘Developing a Talent for Science ’ (2011) en ‘Funding your career in Science’ (2013), beide uitgegeven door Cambridge University Press.

Intranet

Als je een medewerker bent, ga dan naar My University (My University - Infonet - Werk en Carrière) voor meer informatie over de Talent Development services voor jou.

Laatst gewijzigd:07 juli 2023 18:58
View this page in: English