Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWerken bij de RUGVacatures

Specialisten Wetenschappelijke Informatie (1,8 fte) (218552-53)

Organisatie

De Rijksuniversiteit Groningen is een internationaal georiënteerde universiteit die behoort tot de Europese top. Onderzoekers en docenten in tal van vakgebieden zijn gepassioneerd voor hun werk en krijgen de kans om zich te ontplooien. De universiteit spant zich in om de talenten, ambities en prestaties van haar 31.000 studenten en 5.600 medewerkers te belonen.

De Universiteitsbibliotheek (UB) Groningen is het informatieknooppunt van de Rijksuniversiteit Groningen. De UB is innovatief, professioneel en klantgericht. Ze biedt de modernste technologieën om de beschikbaarheid van informatie te vergroten, het onderzoek van de universiteit te promoten via de onderzoeksdatabase en om onderzoeksgegevens, wetenschappelijk werk en kennis te bewaren voor toekomstige generaties.

Functieomschrijving

De UB wil de zichtbaarheid van haar diensten en producten voor onderzoek vergroten en het gebruik ervan door onderzoekers vergemakkelijken. Ter versterking van de afdeling Onderwijs & Onderzoeksondersteuning zoekt de UB per direct een creatieve en enthousiaste informatiespecialist.

In deze functie werk je samen met andere onderzoeksondersteuners in projecten en in de reguliere dienstverlening. Momenteel lopen er projecten en diensten rond Open Access, Research Data en Research Impact. De projecten en diensten hebben onderling veel raakvlakken en zijn tevens nauw verbonden met onze diensten rond auteursidentificatie, affiliatiedata, Open Science en ons onderzoeksinformatiesysteem Pure. Je speelt een belangrijke rol bij het aanbieden van onze diensten en producten aan onze onderzoekers en bij het ontwikkelen van beleid rond onderzoeksondersteuning door de bibliotheek.

Functie-eisen

Je beschikt over:
• een voltooide masteropleiding
• een aantoonbare affiniteit met onderzoek en onderzoeksondersteuning
• uitstekende communicatieve en presentatievaardigheden
• een pro-actieve, resultaatgerichte en flexibele werkhouding
• ervaring met projectmatig werken
• consultancy-vaardigheden
• uitstekende beheersing van het Nederlands en het Engels, zowel mondeling als schriftelijk
• een aantoonbare affiniteit met databestanden, dataverwerking en computergebruik.

Arbeidsvoorwaarden

De Rijksuniversiteit Groningen biedt een salaris afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring van minimaal € 2.709,- tot maximaal € 4.274,- (schaal 10 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij volledige werktijd Het betreft een aanstelling van minimaal 0,8 fte voor de periode van twee jaar. Na achttien maanden vindt een personeelsbeoordeling plaats, waarbij na positieve uitkomst en gebleken geschiktheid de aanstelling wordt omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd. De functie is ingedeeld conform het instrument Universitair Functie Ordenen (UFO). Het UFO-profiel is Specialist Wetenschappelijke Informatie 2.

Datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk

Solliciteren
Je kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 4 februari 2019 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Informatie

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature