Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWerken bij de RUGVacatures

Cyclotron-operateur/Technicus (1,0 fte) (217279)

Organisatie

Het KVI – Center for Advanced Radiation Technology (KVI-CART) doet fundamenteel onderzoek in sub-atomaire en astrodeeltjes fysica en toepassingsgericht onderzoek in medische en versnellerfysica. Samen met de wetenschappelijke gemeenschap, gezondheidszorg instellingen en industrie werken wij aan langetermijnoplossingen voor wetenschap en samenleving. Met de ontwikkeling van state-of-the-art detectietechnieken bevordert KVI-CART de kruisbestuiving tussen fundamenteel en toepassingsgericht onderzoek. We leiden jonge onderzoekers in natuurkunde en medische technologie op tot en met BSc, MSc en PhD niveau.

KVI-CART beschikt voor dit onderzoek over een supergeleidende deeltjesversneller, het AGOR-cyclotron, dat een groot scala aan deeltjesbundels levert voor wetenschappelijke experimenten in de subatomaire en medische fysica en stralingsbiologie. Daarnaast wordt in samenwerking met de lucht- en ruimtevaartsector onderzoek gedaan naar stralingsbestendigheid van sensoren en andere elektronische componenten. Voor haar deeltjesversneller zoekt KVI-CART een cyclotron-operateur/technicus.

Deeltjesversneller
KVI-CART beschikt voor dit onderzoek over een supergeleidende deeltjesversneller, het AGOR-cyclotron, dat een groot scala aan deeltjesbundels levert voor wetenschappelijke experimenten in de subatomaire en medische fysica en stralingsbiologie. Daarnaast wordt in samenwerking met de lucht- en ruimtevaartsector onderzoek gedaan naar stralingsbestendigheid van sensoren en andere elektronische componenten. Voor haar deeltjesversneller zoekt KVI-CART een cyclotron-operateur/technicus.
Geen koffertje, geen driedelig pak, geen leaseauto en geen 9-tot-5, maar wel verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, teamwork en tot je oksels in de techniek, zo diep en breed als je je nu misschien niet eens kunt voorstellen.
Youtube: https://youtu.be/e3XILBvfLb8

Functieomschrijving

De functie bestaat uit twee delen: in de eerste plaats wordt van de kandidaat verwacht dat hij/zij na een ruime inwerkperiode zelfstandig als operateur de versnellerfaciliteit bedient, optredende storingen in de installatie lokaliseert en zo mogelijk verhelpt. De operateurs-werkzaamheden worden in een drieploegendienst verricht van maandag tot en met zaterdag. De operateur/technicus verricht bereikbaarheids- en aanwezigheidsdiensten door te participeren in een zogenaamd consigneringschema voor storingsdiensten, ook buiten de bedrijfsperioden van het cyclotron. Voor de andere 50% van de werktijd zal hij/zij deel uitmaken van een van de ondersteunende technische afdelingen van KVI-CART. Een belangrijk deel van dit werk zal bestaan uit reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan het cyclotron. Dit kan zijn op uiteenlopende gebieden als elektronica, installatietechniek, technische automatisering, koeltechniek, vacuümtechniek of cryogene techniek. Specialisatie hierin vindt in een later stadium plaats op basis van opleiding, geschiktheid en persoonlijke belangstelling van de kandidaat.

Functie-eisen

• een afgeronde technische MBO-opleiding niveau 4, Elektrotechniek, installatietechniek of aanverwant
• de kandidaat is resultaatgericht en kan zelfstandig onder tijdsdruk problemen oplossen
• omvangrijke onderhoudstaken doen een beroep op competenties als samenwerken, goede communicatieve vaardigheden en een flexibele werkhouding
• bereidheid om radiologisch werk te doen en de daarvoor benodigde bevoegdheid te halen
• kennis van en (bij voorkeur ervaring met) analoge elektronica
• bereidheid om als operateur buiten de normale werktijden en ook in het weekend dienst te doen en deel te nemen in een consigneringschema voor storingsdienst
• bereidheid om tijdens de aanstellingsduur aanvullende opleidingen te volgen, afhankelijk van voltooide opleiding en werkervaring.

Ook kandidaten die net zijn afgestudeerd of dit binnenkort zullen doen, die houden van techniek en graag willen bijleren, worden met nadruk gevraagd om te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden

De Rijksuniversiteit Groningen biedt afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring een salaris van minimaal € 2161,- tot maximaal € 2917,- (schaal 7 CAO Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij volledige werktijd. Vergoeding voor het werken op onregelmatige uren en voor de consigneringdiensten vindt plaats conform de CAO NU. Het betreft een aanstelling voor de periode van een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd bij gebleken geschiktheid. Na dit jaar is doorgroei naar de volgende functieschaal mogelijk. De eerste twee maanden gelden als proeftijd. U zult in staat worden gesteld om conform de regeling Studiefaciliteiten uw know how te ontwikkelen.

Solliciteren
U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 01.02.2018 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Informatie

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

(gelieve niet te gebruiken voor het reageren op vacatures)

Reageren op deze vacature