About usWorking with usJob opportunities

Beleidsmedewerker ontvlechting opleidingen Levenswetenschappen (0,8-1,0 fte) (T068219)

Organisatie

De Faculty of Science and Engineering (FSE) draagt verantwoordelijkheid voor het onderzoek en onderwijs op het gebied van de bètadisciplines Biologie, Farmacie, Informatica, Kunstmatige Intelligentie, Life Science & Technology, Natuurkunde, Scheikunde, Sterrenkunde, Technische Bedrijfskunde en Wiskunde. Het overgrote deel van het onderwijs wordt in het Engels aangeboden. Het Education Support Centre (ESC) van de Faculteit draagt zorg voor de onderwijsondersteuning aan studenten en docenten. Het ESC is gevestigd op zowel het Zernikecomplex (Bernoulliborg) als op het UMCG-complex (Antonius Deusinglaan).

Functieomschrijving

Op dit moment biedt FSE twee bacheloropleidingen aan op het terrein van de levenswetenschappen: Biology en Life Science and Technology. Deze opleidingen hebben nu nog een aantal gezamenlijke majors en eerstejaars vakken. De major Biomedical Engineering heeft onlangs een eigen accreditatie gekregen. Vanaf 2020 zullen deze drie opleidingen als aparte bacheloropleidingen met een eigen accreditatie en signatuur worden aangeboden. Om dit proces voor de studenten en staf goed te laten verlopen, zijn wij op zoek naar een beleidsmedewerker voor de periode van twee jaar (januari 2020-januari 2022).
De beleidsmedewerker ondersteunt de drie opleidingen door het in kaart brengen van knelpunten en te adviseren over de implementatie van de gekozen oplossingen. Hiernaast ondersteunt en adviseert de beleidsmedewerker het proces van tijdige en heldere communicatie van de veranderingen naar staf en studenten. Deel hiervan is het opstellen van overgangsregelingen voor niet nominale studenten en het ondersteunen en adviseren van de examencommissies bij het beoordelen hiervan.
De beleidsmedewerker heeft intensief contact met de opleidingen en de daarbij betrokken medewerkers binnen het ESC (opleidingscoördinatoren, opleidingssecretaresses, studieadviseurs).
De hiërarchisch leidinggevende is het afdelingshoofd van het ESC, dagelijkse aansturing gebeurt door de opleidingscoördinatoren van Biologie, LST en BME.

Taakomschrijving:
• ondersteunen van de drie opleidingen bij de totstandkoming van de drie programma’s
• waar mogelijk ondersteunen van de Curriculumcommissies
• in beeld brengen van mogelijke knelpunten in de ontvlechting van de drie programma’s, mede ontwikkelen van oplossingsrichtingen en het doorvoeren hiervan bewaken
• in kaart brengen van mogelijke problemen voor niet nominale studenten die ontstaan door de ontvlechting en het doen van voorstellen voor overgangsregelingen
• ondersteunen en adviseren van de examencommissies bij de implementatie en bewaking van deze overgangsprogramma’s
• met de collega’s zorgdragen voor optimale communicatie naar betrokken wetenschappelijk personeel en ondersteunende staf
• onderhouden van contacten met beleidsmedewerkers en andere relevante collega’s binnen FSE.

U beschikt over:
• een afgeronde universitaire opleiding, bij voorkeur in de levenswetenschappen
• teamgeest, een tolerante en flexibele persoonlijkheid en een pro-actieve opstelling
• een stabiele persoonlijkheid die gemakkelijk communiceert met vele betrokkenen en het hoofd koel houdt in drukke periodes
• kennis van de ontwikkelingen en regelingen op het gebied van het universitair onderwijs
• competenties zoals analytisch vermogen, communicatieve vaardigheid, overtuigingskracht, stressbestendigheid, plannen en organiseren (kennis van de ondersteunende ICT-systemen als Progress, Nestor, Ocasys, Formdesk en Prospero is een pre)
• uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (zowel mondeling als schriftelijk, minimaal niveau C1 voor beide talen).

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor Nederlandse Universiteiten:

• afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring een salaris van minimaal € 2.835,- tot maximaal € 3.895,- (schaal 9) bruto per maand bij volledige werktijd
  • een aanstelling voor de periode van 1 februari 2020 tot en met 1 januari 2021.

Sollicitatie

U kunt solliciteren door uw sollicitatiebrief, voorzien van curriculum vitae, te sturen vóór 25 november 2019 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De gesprekken zullen plaatsvinden op 2 december in de middag.

De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis. Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP, http://kpz.nl/wp-content/uploads/2018/03/sollicitatiecode.pdf

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

• Drs. A. (Loes) Schaafsma, hoofd ESC, 050-3634972, loes.schaafsma rug.nl

Bovenstaand(e) e-mail adres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature