Over onsWie zijn wij?Introductie

Universiteit en samenleving

Het onderzoek binnen de RUG richt zich op drie speerpunten: Energy, Healthy Ageing en Sustainable Society. Met deze thema’s slaat de universiteit een brug tussen wetenschap en samenleving. Niet alleen heeft het onderzoek directe maatschappelijke relevantie; ook werken wetenschappers van de RUG op grote schaal samen met partners uit het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de overheid, zowel binnen als buiten de regio.

We zijn succesvol onder meer omdat we fundamenteel wetenschappelijk onderzoek op innovatieve wijze toepassen bij het oplossen van maatschappelijke en technologische vraagstukken. Daarnaast zijn veel onderzoeksgroepen van de RUG multidisciplinair samengesteld. De universiteit neemt deel aan nationale en internationale onderzoeksprogramma’s, en Groningse onderzoekers werken dagelijks samen met collega’s die zich overal ter wereld bevinden.

Laatst gewijzigd:12 december 2017 10:51