Over onsWie zijn wij?Green Office GroningenProjecten

Duurzaamheidschecklist Green Office

Waarom een duurzaamheidschecklist?

Studieverenigingen maken een belangrijk deel uit van de Rijksuniversiteit Groningen. Daarom heeft de Green Office een duurzaamheidschecklist ontwikkelt. Met deze duurzaamheidschecklist kunnen studieverenigingen meten hoe duurzaam ze zijn en waar verbetermogelijkheden liggen. De checklist is een open source document en kan daarom kosteloos door studieverenigingen worden gebruikt voor een zelfscan van de vereniging. Tevens heeft de Green Office een label ontwikkelt waarmee verenigingen kunnen laten zien hoe duurzaam ze zijn. Dit label wordt jaarlijks toegekend op basis van een aangeleverde bewijslast en het toegekend aantal punten hiervoor bepaald of er een label kan worden toegekend. Ook is het meedoen aan de jaarlijkse checklist ranking een voorwaarde voor een door de Green Office Groningen (activiteiten)subsidie voor duurzaamheidsverbeteringen bij RUG-studieverenigingen (erkend door CUOS). Hierover worden deze verenigingen actief door de Green Office benaderd.

Uitslag 2017 - 2018

Gouden Green Office Duurzaamheidslabel
- GLV IDUN: 80 punten

Bronzen Green Office Duurzaamheidslabel
- EBF: 59 punten
- Lisa: 52 punten
- Panacea: 50 punten

Lees hier meer over de motivatie achter de behaalde punten.
Lees hier meer over de categorieën van het duurzaamheidslabel.

Laatst gewijzigd:02 mei 2018 15:38