Over onsWie zijn wij?Green Office GroningenOrganisatie

Wat hebben we bereikt?

In de afgelopen jaren hebben we veel projecten en evenementen georganiseerd (onder andere ten behoeve van bewustwording, informeren en netwerk vergroten). Hieronder kan je lezen over de ontwikkelingen van de afgelopen jaren! Heb je ideeën voor nieuwe projecten na het lezen van dit overzicht? Laat het ons weten!

2015 - 2016

10 oktober 2016 is het, naast de Dag van de Duurzaamheid, alweer de tweede verjaardag van de Green Office. Dit platform voor duurzaamheid aan de Rijksuniversiteit Groningen is snel gegroeid sinds de start. Veel projecten zijn gerealiseerd, er zijn nieuwe medewerkers bijgekomen en het netwerk is vergroot.

Er blijft nog genoeg te dromen over voor de toekomst, maar hieronder een greep uit de activiteiten van dit jaar:
- O-swap (tweedehands kledingruil)
- Lezingen Excursies (biologische-dynamische boerderij en mee met een stadsecoloog)
- Filmavonden (Bottled Life, Urban Tides, Tomorrow en Cowspiracy)
- Cursus over duurzaamheid (Sustainability Mythbusters Course)
- Faculty Challenge
- Health Week

Lees over alle activiteiten in het jaarbericht 2015-2016.

2014 - 2015

Op 10-10-2014 was het de Dag van de Duurzaamheid, en dit was ook de officiële start van Green Office Groningen. Sinds de zomer van 2014 werkte een team van studenten en medewerkers hard aan het opzetten van de Green Office in Groningen, en met succes! Na Maastricht, Wageningen en Utrecht was de Rijksuniversiteit Groningen de vierde hoger onderwijs instelling waar een Green Office is geopend. Daarnaast was de RUG in 2015 de meest duurzame Nederlandse universiteit volgens de Green Metrics ranking.

Een greep uit de activiteiten/ontwikkelingen van dit jaar:
- O-swap (tweedehands kledingruil) Lezingen (klimaatverdrag, voedselbeleid, klm etc.)
- Excursies (naar Attero, The Edge, Waddenmax en mee met een stadsecoloog)
- Cursus over duurzaamheid (Sustainability Mythbusters Course)
- Greenest research uitreiking
- Aanbestedingen: printvoorzieningen, aanbod universiteitswinkel, kantines
- Strategietafels duurzaamheid
- Duurzaam onderwijs symposium i.s.m. Honours College

Lees over alle activiteiten in het jaarbericht 2014-2015.

Laatst gewijzigd:10 augustus 2017 09:37
printView this page in: English