Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWie zijn wij?Green Office Groningen

Gouden certificaat RUG voor fietsvriendelijkheid

17 januari 2017

De Rijksuniversiteit Groningen heeft een gouden certificaat ontvangen voor de fietsvriendelijkheid van haar organisatie. Op 12 januari is de Fietsersbond langs geweest voor certificering.

De beoordeling is gebaseerd op een checklist met o.a. vragen over laadvoorzieningen voor e-bikes, aanwezigheid van douches en fietspompen, maar ook over de genomen fietsstimuleringsmaatregelen. De RUG heeft er meerdere van deze maatregelen, zoals dienst- en leenfietsen, de fietsprivéregeling en deelname aan het landelijke initiatief Rij2op5, dat medewerkers stimuleert om minstens 2 van de 5 werkdagen op de fiets te komen. Al deze maatregelingen zijn onderdeel van de Roadmap Duurzaamheid, waarin de RUG haar doelstellingen heeft geformuleerd op het gebied van duurzaamheid.

Fietsmaatregelen aanpak Ringweg

Naast duurzame overwegingen zijn ook de toekomstige wegwerkzaamheden aan de Groningse ringweg een reden voor de RUG om fietsgebruik te stimuleren. De werkzaamheden zullen hinder geven voor de medewerkers die met de auto naar hun werk gaan. De (elektrische) fiets vormt soms een goed alternatief voor deze woon-werkritten. Om fietsgebruik te stimuleren stelt de RUG hiervoor e-bikes beschikbaar die medewerkers twee weken gratis kunnen gebruiken.

Laatst gewijzigd:17 januari 2017 14:52
printView this page in: English

Meer nieuws