Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWie zijn wij?Green Office Groningen

KEI-week 2018 in het teken van duurzaamheid

31 juli 2018

Tijdens de 50e editie van de KEI-week is er veel aandacht voor duurzaamheid. Alle deelnemende studenten worden op de eerste dag van de introductieweek gestimuleerd om in het kader van ‘Meatless Monday’ geen vlees te eten. Dit betekent dat er ongeveer 6.000 eerstejaars studenten en KEI-leiders met een vegetarische maaltijd de week zullen starten. In samenwerking met een supermarktketen, worden er in alle Groningse filialen speciaal samengestelde vegetarische maaltijdpakketten aangeboden. We hebben berekend dat er met 6.000 deelnemers aan de Meatless Monday, ruim 8,5 ton CO2 zal worden bespaard. Dit is vergelijkbaar met wat 7 huishoudens gemiddeld aan CO2 uitstoten voor 1 heel jaar!

Er zijn tijdens de KEI-week meer duurzame activiteiten. Zo wordt er op de dinsdag een duurzame picknick in het stadspark georganiseerd. Tijdens ‘More to Explore’ op woensdag organiseert de Green Office Groningen een duurzame kookworkshop met vegetarische en veganistische hapjes. Het lustrumfestival aan de Kardingeplas op donderdag staat helemaal in het teken van duurzaamheid met onder andere een zelfvoorzienend podium. Bij de Green Office kun je in de Green Corner een eigen duurzame smaakwater maken of samen met SAMEEN een Energy Game spelen.

Alles bij elkaar zal deze KEI-week een duurzame maar ook leuke week worden. Je bent welkom om de Green Office op te zoeken tijdens een van de duurzame activiteiten, hieronder staat een overzicht waarin alle tijden en locaties staan vermeld.

Datum Activiteit Tijd Locatie
Maandag 13 augustus

Informatiemarkt
Maak bij onze informatie stand kennis met duurzaamheid aan de RUG! We hebben naast onze stand een KOP van Jut. Test hoeveel energie jij kan omzetten! Haal je de bel? Dan maak je kans op een leuke prijs!

10:00 - 17:00 Vismarkt
Dinsdag 14 augustus KEI-Picknick
Een duurzame picknick voor alle kei-lopers. Hier heeft de Green Office geen eigen activiteit, wel leuk om een kijkje te nemen!
11:30 - 13:00 Stadspark
Woensdag 15 augustus More to Explore
Hier organiseren we buiten op het Harmonie een kookdemonstratie. Hoe kun je duurzaam eten in Groningen? Kom verschillende heerlijke vega-hapjes proeven!
20:00 - 23:00 Harmonie gebouw
Donderdag 16 augustus

Green Corner
Hier is er een grote tent op het strand met allerlei duurzame organisaties. We zullen hier aanwezig zijn om te vertellen over duurzaamheid! We hebben een grote fotomuur, waar kei-groepjes op de foto kunnen met het gemeentehuis onder invloed van de klimaatveranderingen! Upgrade je water bij ons met verse kruiden.

SAMEEN is ook aanwezig met een groot energiespel en je kunt je energie gebruiken tijdens het touwtrekken tegen een ander KEI-groepje.

14:00 - 19:00 Kardingerplas
KEI-week 2017
KEI-week 2017
Laatst gewijzigd:31 juli 2018 13:25
printView this page in: English

Meer nieuws