Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWie zijn wij?Green Office Groningen

Bijeenkomst Universiteitsbibliotheek AMD

09 april 2018

Hoe groot is de gemiddelde ecologische voetafdruk van Nederlanders? A. 3,2 hectare, B 4,2 hectare, C 5,2 hectare of D 6,2 hectare? Dit was een van de quizvragen die werd gesteld tijdens een bijeenkomst voor medewerkers van de UB. Tijdens deze bijeenkomst liet Leander van der Wal namens de Arbo Milieu en Duurzaamheid (AMD) afdeling van de RUG, zien wat deze afdeling allemaal doet. Op een laagdrempelige manier kwamen zo’n 15 medewerkers van de UB in aanraking met de verschillende onderwerpen die het AMD behandeld.

Om te beginnen was een proefles kantooryoga georganiseerd door Balans. Na een half uur rekken, strekken en ook ontspannen was het tijd voor de UB medewerkers om de hersenen te laten kraken. Tijdens een quiz werden er verschillende vragen gesteld in het kader van veiligheid, duurzaamheid en balans op je werk. Allemaal onderwerpen die onder de aandacht van het AMD vallen. De antwoorden op deze vragen waren soms echte eye openers. Als iedereen 1,8 hectare grond zou gebruiken om van te kunnen leven, zou onze ecologische voetafdruk eerlijk verdeeld zijn over alle mensen op aarde. Echter hebben we in Nederland een gemiddeld ecologische voetafdruk van 6,2 hectare! Medewerkers die de eigen voetafdruk wilden verkleinen hebben we geadviseerd op de vleesconsumptie te letten en transport zoals het woon werkverkeer of de vakantievluchten hebben hier ook een groot aandeel in.

Laatst gewijzigd:09 april 2018 12:36

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...