Over onsWie zijn wij?Green Office Groningen

Introductie in Sportklimmen

Sportklimmen is een booming sport. Op de spelen van Tokyo (2020) is het een demonstratiesport en het aantal mogelijkheden om indoor te klimmen groeit flink.

In Groningen hebben we natuurlijk al vele jaren Bjoeks en in Heerenveen Mountain Network. Eind dit jaar opent Mountain Network ook een vestiging in Leeuwarden.

Dit, in combinatie met het feit dat jij en je klimpartner zelf kunnen bepalen wanneer je wilt klimmen, geeft veel vrijheid en dat verklaart voor een groot deel het succes van sportklimmen.

Bovendien is sportklimmen ook op gevorderde leeftijd prima te beoefenen.

Klimmen bij ACLO / SPR

Werknemers van de RUG en de Hanzehogeschool hebben ook de mogelijkheid om te klimmen. Ben je lid van SPR en beheers je de technieken en handelingen om veilig te klimmen dan ben je welkom op de open uren van de ACLO (op maandag t/m donderdag op het sportcentrum van de RUG en HG). Wanneer je deze vaardigheden nog niet bezit, maar wel graag wilt onderzoeken of klimmen iets voor jou is dan ben je in de Week van de Gezondheid welkom. Je maakt kennis met de klimsport onder deskundige begeleiding.

Deze introductie is op 11-10-2018 om 13.00 uur in het Universitair Sportcentrum. Neem sportkleding en sportschoenen mee. Aanmelding is noodzakelijk.

SPR cursus

Mogelijk dat dit een vervolg gaat krijgen in een SPR cursus die gaat starten in januari 2019. Hierin wordt je in 8 lessen van 75 minuten voorbereid op het NKBV certificaat indoor toprope. Dit certificaat is het bewijs dat je veilig kunt klimmen en daarmee ben je welkom in de klimhallen in Nederland. Als SPR lid ben je bovendien welkom op de eerder genoemde open uren van de ACLO.

Opgeven via: spr@rug.nl

Laatst gewijzigd:11 oktober 2018 14:41