Over onsWie zijn wij?Duurzame universiteitGreen Office GroningenWord actief

Wat zijn Ambassadors?
Als Green Office krijgen we veel vragen van studenten en werknemers over hoe zij iets met duurzaamheid kunnen doen en hoe zij een steentje kunnen bijdragen. Dit kan als Sustainability Ambassador! Per faculteit is er een groep vrijwilligers die werkt aan het verduurzamen van hun faculteit. Daarbij worden allerlei verschillende activiteiten georganiseerd, variërend van kookworkshops, filmavonden en gastcolleges tot een complete ‘health-week’.

Deze ambassadors zijn van onschatbare waarde voor het verspreiden van de duurzaamheid boodschap. Omdat ze in alle verschillende hoeken van de universiteit actief zijn weten zij beter dan wij hoe duurzaamheid een rol speelt op hun faculteit, hun vakgebied en hun studiemateriaal. Daarmee zijn zij beter in staat dan wij om een duurzame gedachtengoed onder hun collega’s en studiegenoten te stimuleren. Het wordt tijd dat duurzaamheid als vanzelfsprekend wordt gezien op elke faculteit, en die verandering starten we van binnenuit!

Waarom bestaat dit programma?
Er zijn drie reden waarom dit programma bestaat:

1. Duurzaamheid komt op deze manier overal ter sprake binnen de RUG!
  2. De ambassadors kunnen activiteiten aanbieden die specifiek aansluiten bij de interesses van hun faculteit en over onderwerpen waar wij zelf mogelijk niet aan hadden gedacht.
  3. Duurzaamheid is niet iets wat alleen wij moeten oppakken, maar de RUG als geheel. De activiteiten die we organiseren zullen altijd maar een beperkte groep bereiken, die vaak al iets met duurzaamheid hebben. Met het programma kunnen we een veel groter netwerk creëren waarmee veel mensen bereikt kunnen worden.
Laatst gewijzigd:09 april 2018 16:59
printOok beschikbaar in het: English