Skip to ContentSkip to Navigation
About usWho are we?Green Office GroningenJoin usImpression

Impressie

Chengyong Xiao
Chengyong Xiao

Chengyong Xiao
Ik ben Chengyong Xia, een PhD student bij de vakgroep ’operations’ op de FEB. Mijn inzet voor duurzame ontwikkeling komt eigenlijk van twee belangrijke invloeden. Ten eerste, ik ben opgegroeid in een klein dorp in de provincie Sichuan, in het zuidwesten van China. Daar moest ik elke ochtend 40 minuten wandelen van huis naar school, waarbij ik door meerdere stroompjes en bossen liep. Aan het eind van de dag hielp ik mijn ouders altijd met de boerderij, door bijvoorbeeld groenten water te geven en gras te verzamelen voor onze varkens. Tijdens de weekenden bracht ik veel tijd door in het bos, waar ik droge takken verzamelde die gebruikt werden om mee te koken. Hierdoor geloof ik heilig dat mensen dankbaar zouden moeten zijn voor de natuur en dat we een hechte relatie met de natuur moeten koesteren. Ten tweede, sinds 2012 werk ik aan een project over duurzaamheid in productieketens. De focus van het project ligt op het reduceren van de milieu impact van die productieketens. Meedoen aan dit project heeft mijn inzet voor duurzame ontwikkeling alleen maar versterkt. Als een green ambassador op de FEB wil ik graag initiatieven promoten op de volgende gebieden: energiebesparing, groene energie, elektrische kantoren, green office en groen transport.

Eve
Eve

Eve Ayecock
Ik ben Eve en ik ben een duurzaamheid ambassadeur op de Faculteit Rechten. Op dit moment zit ik het tweede jaar van mijn opleiding International and European Law. Ik kom van een eiland met grote potentie voor zelfvoorzienendheid, wat samen met mijn ervaringen in het altijd duurzame Scandinavië ervoor heeft gezorgd dat mijn interesse voor duurzaamheid aanwakkerde. Ik geloof niet alleen dat het mijn roeping is om duurzaamheid te promoten (ik hoop ooit een omgevingsadvocaat te worden), maar dat iedereen op aarde de plicht heeft om duurzaam te leven; wat alleen nog maar belangrijk is in het Antropoceen. Met zijn fietscultuur en veelvoud aan eco-vriendelijke cafés is Groningen een fantastische groene stad. Desondanks vind ik dat er nog veel werk te doen is als het op duurzaamheid in de verschillende sferen van de universiteit aankomt, van het voedsel dat wordt aangeboden in de kantines tot de energie die onze leeromgevingen van stroom voorzien. Gedurende mijn tijd als ambassadeur hoop ik onderdeel te worden van een groeiende duurzaamheidsbeweging door duurzame verbeteringen te suggereren en bewustzijn te vergroten over de stappen die we kunnen nemen, hoe groot of klein ook, om ervoor te zorgen dat de wereld en zijn biodiversiteit net zo fijn zullen zijn in de toekomst.

John
John

John Hoeks
Mijn naam is John Hoeks, ik ben professor in communicatiewetenschappen en een senior sustainability ambassador op de Faculteit Letteren. Ik vind het initiatief om op elke faculteit duurzaamheidsambassadeurs te hebben echt fantastisch! In mijn werk als onderzoeker kijk ik naar manieren om mensen bewust te maken van de urgentie van de problemen die de wereld ervaart. Het is momenteel nog onduidelijk welke strategieën het beste werken. Maar waar ik zeker van ben is dat iedereen mee moet doen. Dat is waarom we een Groene Ambassade hebben opgericht op de Faculteit der Letteren, waar iedereen met ideeën voor duurzaamheid of die hun ideeën in de praktijk willen uitwerken welkom is.

Lu
Lu

Lu Xue
Hallo! Ik ben Lu uit China en Zuid-Korea en ik doe op dit moment de pre-master Marketing op de FEB. Ik heb het grootste deel van mijn leven doorgebracht in China, Zuid-Korea, Japan, Mongolië en Nederland en heb al meer dan 30 landen bezocht in Azië, Europa en Afrika. De diversiteit van het reizen door Azië en Europe, ontwikkelde en onontwikkelde landen heeft me een internationaal perspectief gebracht, en heeft me laten zien wat de milieu- en duurzaamheidsproblemen en verschillen zijn in die landen. Mijn ervaringen en tijd in Nederland heeft me aangemoedigd om milieuvriendelijk en duurzaam te worden, en ik zie steeds meer de mogelijkheden om mensen om me heen op een positieve manier te beïnvloeden.

Op een individueel niveau is het makkelijk om te veranderen en milieuvriendelijk en duurzaam te worden. Maar het is moeilijk om invloed te hebben op een groepsniveau. Ambitieus dat ik ben wil ik onderdeel worden van de Green Office gemeenschap; en met ons team de Green Office tak in de FEB op te helpen bouwen, bewustzijn te creëren, en onze faculteitsmensen positief te beïnvloeden om milieuvriendelijker en duurzamer te worden. Een groene toekomst voor iedereen.

Maria
Maria

Maria Reinstrom
Ik ben Maria Reinstrom, een student ambassadeur van de Green Office op de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen. Daar ben ik een eerstejaars student van de Engelse bachelor Psychology. Bewustzijn van duurzaamheid en hoe je duurzaamheid makkelijker toegankelijk maakt voor leden van onze faculteit zijn voor mij de belangrijkste doelen. Ik hoop vooral met mensen in contact te kunnen komen en te leren hoe mensen zich gedragen ten opzichte van duurzaamheid. Daarom lijkt deze vrijwillige positie bij de Green Office een perfecte mogelijkheid om kleine veranderingen op een dagelijkse basis te kunnen maken.

Alejandra
Alejandra

Alejandra Hernandez-Segura
Mijn naam is Alejandra Hernandez-Segura, ik ben een Mexicaanse PhD student aan het ‘European Research institute for the Biology of Ageing’ (ERIBA), een gepassioneerde reiziger en hardloopster. In de afgelopen jaren ben ik me beter bewust geworden van de impact van mensen en in het bijzonder de (biomedische) wetenschappen op het milieu. Ik heb geprobeerd om mijn levensstijl aan te passen en de afvalproductie op mijn werk zoveel mogelijk te reduceren. Ik kwam er echter snel achter dat collectieve inspanningen veel meer impact hebben en besloot daarom een Sustainability Ambassador te worden op de RUG en vooral in mijn lab, afdeling en school. Door bewustzijn te creëren onder collega’s, medestudenten en personeel kunnen we een impact maken waardoor recyclen, reduceren van consumptie en groenere keuzes tijdens het winkelen onderdeel worden van ons dagelijks denken.

Laatst gewijzigd:20 maart 2019 12:00
printView this page in: English