Over onsWie zijn wij?Duurzame universiteitGreen Office GroningenWord actief

Ambassador worden

Waarom ambassador worden?
Ambassadeurs zijn cruciaal in het opzetten van een duurzame beweging binnen de universiteit. Ze leiden de transities op de faculteiten waar zij bekend mee zijn en kunnen de universiteit van binnenuit veranderen. Onze universiteit heeft bijna 40.000 studenten en medewerkers van over de hele wereld, met verschillende achtergronden, interesses en ambities. Ambassadeurs spelen een sleutelrol omdat ze weten wat zij en de mensen om hen heen interessant vinden, hoe ze de wereld zien, en hoe duurzaamheid een rol in hun vakgebied spelt. Daarom zijn ze veel beter in het organiseren van evenementen e campagnes die dichtbij hun faculteit en studierichting staan.

Wil je duurzaamheid promoten in je lab? Dat is iets wat niet vaak ter sprake komt in algemene discussies, omdat het maar voor een beperkte groep relevant is. Maar dat is juist waarom we jou als ambassadeur nodig hebben! Wil je dat er vakken komen over duurzaamheid, maar zijn daar geen opties voor binnen jouw faculteit? Dat is zeker mogelijk, maar allen als jij opstaat als ambassadeur en ervoor vecht!

Er zijn (op zijn minst) drie redenen waarom jij een ambassadeur zou moeten worden!

1. Ten eerste, omdat jij de wereld om je heen wilt verbeteren, wat begint bij je dagelijkse universitaire omgeving. Als een ambassadeur kun je samen met anderen duurzame problemen en kansen binnen je faculteit aanpakken, bewustzijn creëren en de manier waarop dingen momenteel gedaan worden veranderen.
  2. Ten tweede, als ambassadeur kun je je ontwikkelen op gebied van duurzaamheid, maar ook qua persoonlijke vaardigheden. Je zult met veel mensen praten over duurzaamheid, jezelf op de hoogte brengen van duurzame ontwikkelingen en nieuwe ideeën toepassen. Daarnaast zul je van alles leren over het opzetten van evenementen, het netwerken met ambassadeurs, de faculteit en studenten op je faculteit e leer je met een kritische blik te kijken op wat er gebeurt en kan gebeuren binnen je faculteit. Allemaal vaardigheden die je hele leven nuttig zullen zijn!
  3. Ten derde, we geven je de mogelijkheid om je cv te versterken door een duurzaamheidscertificaat uit te delen die je expertise en prestaties op gebied van duurzaamheid laat zien

Wat doe je als ambassador?
In principe ben je als ambassador vrij om te doen wat je wilt. Denk daarbij aan activiteiten als:
• Inventariseren van duurzaamheidswensen van studenten
• Energie verspilling verminderen (denk aan computers uit, etc)
• Bewustmaken van afval (beeldende communicatie, mokken i.p.v. papieren bekers)
• Stimuleren aandacht duurzaamheid in onderwijs • Interactieve activiteiten organiseren met studenten (filmavond/debat)
• Jouw eigen ideeën tot uitvoering brengen

Als je niet genoeg tijd hebt om je regelmatig in te zetten als ambassador, dan kun je er ook voor kiezen om vrijwiliger te worden. Je komt dan op een oproeplijst van de embassy op jouw faculteit. Mochten de ambassadeurs daar iets organiseren en je hulp nodig hebben bij een activiteit, dan kun je als vrijwilliger gevraagd worden om mee te helpen. Zo kun je zelf bepalen wanneer je mee wilt helpen met het verduurzamen van je faculteit, wanneer dat jou uitkomt!

Laatst gewijzigd:30 januari 2018 14:32
printOok beschikbaar in het: English