Over onsWie zijn wij?Duurzame universiteitGreen Office GroningenWord actief

Ambassador worden

Waarom ambassador worden?
Er zijn (op zijn minst) drie redenen waarom jij een ambassadeur zou moeten worden!

1. Omdat jij de wereld om je heen wilt verbeteren, wat begint bij je dagelijkse universiteitsomgeving. Als een ambassadeur kun je samen met anderen duurzame problemen en kansen binnen je faculteit aanpakken, bewustzijn creëren en de manier waarop dingen momenteel gedaan worden veranderen.
  2. Als ambassadeur kun je je persoonlijke vaardigheden op het gebied van duurzaamheid ontwikkelen. Je zult met veel mensen praten over duurzaamheid, jezelf op de hoogte brengen van duurzame ontwikkelingen en nieuwe ideeën toepassen. Daarnaast zul je van alles leren over het opzetten van evenementen, het netwerken met ambassadeurs, de faculteit en studenten op je faculteit en leer je met een kritische blik te kijken naar wat er gebeurt en kan gebeuren binnen je faculteit. Allemaal vaardigheden die je hele leven nuttig zullen zijn!
  3. We geven je de mogelijkheid om je cv te versterken door een duurzaamheidscertificaat uit te delen die je expertise en prestaties op gebied van duurzaamheid laat zien.

Wat doe je als ambassador?
In principe ben je als ambassador vrij om te doen wat je wilt. Denk daarbij aan activiteiten als:
• Inventariseren van duurzaamheidswensen van studenten
• Energie verspilling verminderen (denk aan computers uit, etc)
• Bewustmaken van afval (beeldende communicatie, mokken i.p.v. papieren bekers)
• Stimuleren van aandacht op duurzaamheid in onderwijs
• Interactieve activiteiten organiseren met studenten (filmavond/debat)
• Jouw eigen ideeën tot uitvoering brengen

Laatst gewijzigd:12 april 2018 16:21
printOok beschikbaar in het: English