Over onsWie zijn wij?Gedichten van de huisdichter

RUG zoekt huisdichter 2018 - 2019

De Rijksuniversiteit Groningen is weer op zoek naar een nieuwe huisdichter. Ben jij dat misschien? Stuur dan je gedichten in!

Ieder jaar wordt een nieuwe student van de RUG tot huisdichter benoemd. Een jaar lang schrijft deze huisdichter gedichten over de universiteit en het studentenleven, die verschijnen op een universitaire website. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten waar de huisdichter voor uitgenodigd wordt, te beginnen met de opening van het Academisch Jaar op 3 september. Je krijgt de kans om evenementen te organiseren en op te treden met je gedichten.

Wij zoeken jouw gedichten

De universiteit is weer op zoek naar kandidaten voor het huisdichterschap 2018-2019. Word jij de opvolger van Rachel Raetzer?

Je kunt meedoen door vijf gedichten te sturen naar a.j.m.termeer@rug.nl. Minimaal één gedicht moet over de universiteit gaan. Voeg ook een brief bij, waarin je uitlegt waarom jij huisdichter wilt worden en, indien mogelijk, een registratie van de voordracht van een van je gedichten.

Voorwaarden

Om mee te doen, moet je RUG-student zijn gedurende het hele studiejaar 2018-2019. En goed kunnen dichten natuurlijk.

Jury

De gedichten worden door een jury beoordeeld. Voorzitter is Jeanette den Toonder, docent letterkunde en directeur van het Centre for Canadian Studies. Andere leden zijn singer-songwriter Marlene Bakker en de huidige huisdichter Rachel Raetzer.

Deadline is donderdag 21 juni 2018.

Voor vragen kun je bellen of mailen met Guus Termeer, a.j.m.termeer@rug.nl , 050-3635464

Laatst gewijzigd:16 mei 2018 09:29
printOok beschikbaar in het: English