Skip to ContentSkip to Navigation
About usWho are we?Groningen City

Historisch Groningen

Boten in de kanalen van Groningen

Pakhuizen

De Groningse grachten, havens en pakhuizen nemen je mee terug naar de Hanzetijd, toen Groningen deel uitmaakte van deze alliantie van handelsgildes die een handelsmonopolie onderhielden in de Oostzee en een groot deel van Noord-Europa. Tegenwoordig zijn in de pakhuizen luxe appartementen, ateliers en studentenwoningen gevestigd.

Prachtige hofjes

Ga als je door het centrum loopt eens op zoek naar een van de dertig hofjes, die meestal verborgen zijn achter indrukwekkende poorten. Hofjes bestaan uit kleine huisjes rond een gemeenschappelijke binnenplaats of binnentuin, oorspronkelijk opgezet en beheerd door liefdadigheidsinstellingen als huisvesting voor armen en ouden van dagen. Tegenwoordig zijn het gewilde woningen onder inwoners van alle leeftijden.

Prinsentuin

Zie hoe de seizoenen in elkaar overgaan

De prachtige, ommuurde Prinsentuin is een mooi voorbeeld van een Nederlandse renaissancistische tuin in de meest pure vorm. In de tuin is niets te merken van de bedrijvigheid van de stad. De ideale plek om even op adem te komen en te genieten van de verschillende seizoenen.

Laatst gewijzigd:19 juli 2018 14:46
printView this page in: English