Over onsOnze positieQuality works!Aletta Jacobs Prijs

Debat 'I'm proud to be quota-ed'

Voorafgaand aan de uitreiking van de Aletta Jacobs Prijs vinden twee debatten plaats onder de titel ‘I’m proud to be quota-ed’. De deelnemers gaan in op de voors en tegens van het voorkeursbeleid dat sommige organisaties hanteren met betrekking tot het aantrekken van vrouwen op topposities. Deelnemers aan het eerste debat zijn Christien Brinkgreve, hoogleraar Sociologie, Universiteit Utrecht en Janka Stoker, hoogleraar Leiderschap en Organisatieverandering, Rijksuniversiteit Groningen. Het tweede debat wordt gevoerd door Loek Hermans (MKB-Nederland), Jan Nooitgedagt (CFO Aegon NV) en Mirjam Sijmons (hoofddirectie ANWB en voorzitter WOMEN Inc.).

Cunera van Selm, presentator RTV Noord, leidt de debatten. Sybilla Dekker, oud-minister VROM en voorzitter Taskforce naar de Top sluit het eerste onderdeel van de middag af.

De titel van het debat verwijst naar een uitspraak van Kroes die zij deed in 2004, toen zij Eurocommissaris werd. Op de vraag van een journalist wat zij vond van het feit dat zij op basis van voorkeursbeleid Eurocommissaris was geworden, antwoordde zij: ‘I’m proud to be quota-ed’.

Laatst gewijzigd:24 juli 2017 10:47