Over onsOnze positieKwaliteitszorg

Nationale Studenten Enquête

NSE

De Nationale Studenten Enquête 2019 (NSE) is van start gegaan! De NSE is een landelijk onderzoek waarin jaarlijks tienduizenden studenten hun mening geven over hun studie. Ook de RUG doet hier dit jaar aan mee.

Met de resultaten van de NSE krijgen (aankomende) studenten inzicht in de studentenoordelen over opleidingen, bijvoorbeeld op de website Studiekeuze123.nl. Bovendien kan de RUG met jouw oordeel de kwaliteit van het onderwijs verbeteren.

Zo werkt het:

De link naar de enquête kun je in je studentmail vinden. Ben je de link naar de enquête kwijt? Via de NSE website kun je een nieuwe link aanvragen! Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. Heb je vorig jaar ook meegedaan? Laat ook nu je stem weer horen, want meedoen blijft waardevol.

Wanneer je de enquête uiterlijk 22 maart invult, maak je kans op een van onderstaande prijzen:

• Een reischeque t.w.v. € 2.000,- of
  • 1 van de 500 Ticketmaster eGiftcards t.w.v. € 20,-

Exclusief voor RUG-studenten worden daarnaast nog extra prijzen verloot:

• 4x een bol.com bon t.w.v. € 250,-
  • 10x I shop RUG hoodie

Resultaten voorgaande jaren

Het College van Bestuur gaat met de signalen uit de enquête aan de slag. Naar aanleiding van voorgaande uitkomsten zijn de volgende punten behandeld:

• Loopbaan
    • Om te helpen bij de overgang tussen studie en loopbaan kunnen studenten gebruik maken van de dienstverlening van Career Services.
  • Toetsing en beoordeling
    • Uit de reacties op de enquête bleek dat een groot gedeelte van de studenten minder tevreden was over de toetsing en beoordeling. In de afgelopen jaren zijn er verschillende initiatieven geweest op dit gebied en is de tevredenheid toegenomen. Toch blijft dit nog een punt dat aangepakt moet worden. Tijd en aandacht zal blijvend worden geïnvesteerd om dit punt nog meer te verbeteren.
  • Studieroosters, informatievoorziening en studiefaciliteiten
    • Met studieroosters, informatievoorziening en studiefaciliteiten zijn studenten meer tevreden dan de gemiddelde student aan een andere Nederlandse universiteit. In de toekomst wordt hier blijvend op ingezet om studenten tevreden te houden op deze punten.

Overigens laten de resultaten zien dat Groningse Masterstudenten erg tevreden zijn met de studie in het algemeen, de sfeer en het niveau van de opleiding. Verder bleek de inhoudsdeskundigheid van de docenten ook goed beoordeeld te worden. Daarnaast waren studenten positief over de mate waarin ze academische vaardigheden, zoals een kritische houding en analytisch denken, opdoen.

Wat is de NSE

De NSE valt onder verantwoordelijkheid van Stichting Studiekeuze123. Deze stichting is een initiatief van de studentenorganisaties ISO  en LSVb en de onderwijskoepels Vereniging Hogescholen, VSNU en NRTO. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het onderzoeksbureau GfK. Kijk voor meer informatie op www.nse.nl.

Privacyverklaring NSE 2019

Als je meedoet aan de NSE, worden persoonsgegevens van jou verwerkt. De RUG gaat zorgvuldig om met jouw gegevens. Meer informatie over het gebruik van je gegevens lees je in de privacyverklaring voor de NSE.

Laatst gewijzigd:08 maart 2019 15:47
printView this page in: English