Over onsOnze organisatieBureau van de Universiteit

Strategieafdeling Onderwijs & Onderzoek

De Strategieafdeling Onderwijs & Onderzoek (SOO) ondersteunt het College van Bestuur, andere afdelingen en faculteiten met het ontwikkelen en implementeren van strategisch beleid op het gebied van onderwijs(innovatie), kwaliteitswaarborging, studentenbeleid, internationalisering en onderzoeksfinanciering aan de RUG. Een belangrijk kerndoel van de sectie is het waarborgen van de hoogwaardige onderwijskwaliteit aan de RUG middels centraal beleid en het ondersteunen van faculteiten in het optimaliseren van elk proces gerelateerd aan de kwaliteit van het gegeven onderwijs aan hun studenten. Alle werkzaamheden binnen SOO worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met partners binnen en buiten de universiteit.

Onze onderwijsvisie is gericht op het creëren van sterke banden tussen studenten en medewerkers, tussen onderwijs en onderzoek en tussen onderwijs en relevante maatschappelijke kwesties, in een nationale en internationale context. We geloven dat talent en potentieel floreren in een hechte academische gemeenschap die kennis deelt, creëert, uitwisselt en integreert: een gemeenschap die leden inspireert om hun academische kennis, interesses en talenten optimaal te ontwikkelen.

De sectie kan worden ingedeeld in zes verschillende categorieën, die alle streven naar het behalen van de onderwijsdoelen uiteengezet in het Strategisch Plan 2015-2020. Deze zijn:

• Onderwijsstrategie
  • Institutionele Kwaliteitszorg
  • Institutional Research
  • Funding Team (Onderzoeksfinanciering)
  • Ondersteuning van Adviescommissies, Diensten en Faculteiten
  • Onderwijsinnovatie
  • Publiekseducatie

Voor meer informatie over onze werkzaamheden kunt u terecht op het infonet van de RUG.

Postadres Rijksuniversiteit Groningen
Strategieafdeling Onderwijs & Onderzoek