Over onsOnze organisatieBestuurlijke organisatieMedezeggenschapUniversiteitsraadDe Personeelsfractie 2013

Jan Visser

In de U-raad komen veel onderwerpen aan de orde die de hele Universiteit betreffen.  Niet alle onderwerpen zijn voor mij even interessant. Ik heb speciaal aandacht voor financiële zaken en ARBO/milieu.

In het algemeen vind ik dat te weinig rekening wordt gehouden met de werkdruk van het personeel. Uit diverse enquêtes blijkt steeds weer dat de werkdruk als hoog wordt ervaren. Toch is het ziekteverzuim aan de RUG laag. De medewerkers zijn dus erg loyaal aan de Universiteit. Dat moeten we koesteren en waarderen! Laat die waardering ook eens blijken.

Verder vind ik dat de Universiteit geen eenheidsworst is. Met andere woorden: de faculteiten zijn niet allemaal gelijk. Daarom dienen maatregelen en voorstellen maatwerk te zijn. B.v. op het gebied van jaarindeling, R & O-gesprekken en communities. Regel niet alles "van boven af"; laat duizend bloemen bloeien! Samen vormen ze een mooi boeket.

Graag zet ik me in voor een bloeiende Universiteit.

Jan Visser, Farmacie, FWN

Laatst gewijzigd:06 november 2015 15:56