Skip to ContentSkip to Navigation
About usOur organizationAdministrative organizationConsultationUniversity CouncilPersonnel Faction

Hans van Gestel

De menselijke maat. Hart voor het individu.

De tijden veranderen en we moeten scherp in het oog houden dat de heersende accountantsmentaliteit de menselijke maat niet uit het oog verliest.

Met de komende veranderingen in onze rechtspositie is het nog meer van belang dat binnen de RUG goede afspraken worden gemaakt en daarop wordt gecontroleerd.

De Universiteitsraad is hier bij uitstek de plek voor.

Deze menselijk maat, het hart voor het individu en scherpe blik op onze rechten en plichten wil ik met al mijn energie inzetten om voor jullie zo goed mogelijk het verschil te maken binnen de Universiteitsraad.

In de vele jaren dat ik actief ben als vakbondsconsulent FNV, Individuele belangenbehartiger en ploegleider BHV FSZW heb ik gemerkt dat dit de aspecten zijn die mij maken wie ik ben.

Mijn activiteiten als Lid Lokaal Overleg, actief in de LAC, oud-dienstraadlid CIT en voorzitter BLG hebben mij mij een grote mate van inzicht in bestuursprocessen gegeven en affiniteit met wet- en regelgeving.

Kwesties die mij nu aan het hart gaan in het Lokaal Overleg zal ik ook in de Uraad aan de orde stellen

  • Werkdruk
  • Reorganisaties (waaronder het KVI en Food&Drinks)
  • Bestuurlijke Integriteit
  • Sabbatical regelingen
  • Integriteit
  • Tabletregeling
  • Internationalisering

Ik vraag aan jullie, mijn collega’s dan ook om op mij te stemmen.

Korte curriculum

Ik studeerde in 1996 af bij de faculteit Bedrijfskunde, met specialisatie Informatie en Organisatie. Tijdens en na mijn afstuderen heb ik gewerkt voor IKS Kennissystemen en heb ik als freelancer de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie geholpen aan een transitie naar meer marktgericht werken. Specifiek op het vlak van de software deponering bij de notaris. In 1997 kwam ik terug bij de RUG en daarna werd ik Hoofd ICT bij de faculteit GMW. Na de reorganisatie van het ICT binnen de RUG werd ik projectmanager bij het CIT.

In de afgelopen jaren ben ik naast mijn taken bezig geweest met de menselijke aspecten binnen het werk. Niet alleen werk je 8 uur op een dag, in die 8 uur ben je ook mens is mijn uitgangspunt.

Het samenwerken met andere gelijkgestemden zorgde er ook voor dat ik lid van het Lokaal overleg , FNV Consulent, Dienstraadlid CIT en Bedrijfshulpverlener ben geworden.

Hans van Gestel
Hans van Gestel
Laatst gewijzigd:21 juni 2019 08:26