Over onsOnze organisatieBestuurlijke organisatieMedezeggenschapUniversiteitsraadDe Personeelsfractie

Casper Albers

Uitgebreide versie

Bio. Casper Albers, UHD Psychometrie & Statistiek bij GMW. Voorheen: student bij FEB & FSE, promovendus bij wiskunde, post-doc bij bioinformatica, onderzoeker in Engeland. Ik stel me kandidaat voor een tweede termijn als Universiteitsraadslid. Ik zal mij onder andere inzetten voor:

Evidence Based Beleid. Onderwijsvernieuwingen alleen grootschalig doorvoeren indien hier wetenschappelijke onderbouwing voor is.

Diversiteit. Het is slecht gesteld met de diversiteit aan de RUG. Talent gaat zo verloren. Het enkel uitspreken van de wens dat het beter gaat is zwaar onvoldoende, concrete maatregelen zijn nodig.

Betere staf/student-ratio. De beste manier om beter onderwijs en beter onderzoek te realiseren zit niet in het opstarten van innovatieve projecten. Steek het geld in meer medewerkers per student. Dit is goed voor de kwaliteit van het onderwijs en het onderzoek en verlaagt de te hoge werkdruk.

Yantai. Dankzij de Personeelsfractie en Lijst Calimero heeft de Universiteitsraad instemmingsrecht op de plannen. De huidige plannen zijn zwaar onvoldoende: er zijn te veel risico’s en te veel onbeantwoorde vragen. Hier zal ik niet mee instemmen.

Casper Albers
Laatst gewijzigd:12 mei 2017 12:50