Over onsOnze organisatieBestuurlijke organisatieAdviesorganenCUOS

Veelgestelde vragen over het CUOS

Veelgestelde vragen over bestuursbeurzen
01 Wat is het CUOS? En wat doet het CUOS?

Het Centraal Uitvoeringsorgaan voor de Studentenorganisaties (CUOS) is een bestuur bestaande uit vijf studenten, benoemd voor een jaar door het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen. Het CUOS ondersteunt studentenorganisaties namens de RUG. Het CUOS geeft onder andere subsidie aan algemene studentenorganisaties, verdeelt kantoorruimte onder erkende studentenorganisaties en beheert het pand dat daarvoor gebruikt wordt. Daarnaast adviseert het CUOS het College van Bestuur over het aantal maanden bestuursbeurs dat de bestuurders van verschillende studentenorganisaties moeten krijgen.

02 Hoe worden de studenten in het CUOS benoemd? Wat voor vergoeding krijgen de leden van het CUOS?

De vijf studenten in het CUOS worden benoemd van september tot september door het College van Bestuur. In het voorjaar wordt er een vacature geplaatst op Nestor. Hierop kan elke RUG-student solliciteren. De leden van het CUOS krijgen vier maanden bestuursbeurs van € 694,20,- per maand.

03 Wanneer vergadert het CUOS?
Eens in de drie weken vindt een besluitvormende vergadering plaats. De vergaderdata en vergadertijden zijn te vinden op de site. De vergaderingen vinden plaats in de CUOS-kamer, kamer 62a van het Academiegebouw.
04 Hoe kom ik in contact met het CUOS?
Door een e-mail te sturen aan cuos@rug.nl, gebruik te maken van het contactformulier of telefonisch een afspraak te maken met het CUOS (050-3634657).