Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Word supporter van de Noordse stern!

17 april 2013

Dierecoloog Maarten Loonen doet onderzoek naar de Noordse stern; een sensationele vogel die ieder jaar van de Noordpool naar de Zuidpool vliegt en weer terug. Zo’n 70.000 km. Om het onderzoek te doen moeten Noordse sterns met een geolocator uitgerust worden. Kosten: 500 euro per vogel. Voor een meerjarig onderzoek is een bedrag van 40.000 euro nodig. Loonen is met hulp van het Ubbo Emmiusfonds van de RUG een adoptieproject gestart om het bedrag bij elkaar te krijgen. Ook supporter worden?

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:09
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 02 augustus 2018

  Zeer uitzonderlijk eiwit biedt mogelijkheden voor nieuwe antibiotica

  Een onderzoeksgroep van de RUG onder leiding van Dirk Slotboom heeft een bijzonder eiwit ontdekt dat mogelijk een grote rol kan spelen in de ontwikkeling van nieuwe antibiotica. De bevindingen zijn op 2 augustus gepubliceerd in het tijdschrift Nature...

 • 24 juli 2018

  De natuur weet antwoord

  Spreeuwen en mieren presteren met minimaal denkvermogen iets wat voor de slimste robots te ingewikkeld is: functioneren als een collectief. Daarom spiekt hoogleraar Ming Cao graag bij de natuur.

 • 23 juli 2018

  Drie jonge onderzoekers naar buitenlandse topinstituten met Rubicon-beurs

  Drie veelbelovende, pas gepromoveerde RUG-wetenschappers gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Het gaat om Mayra Diosa-Toro, Machteld...