Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Wat zie je in een kerk?

27 maart 2013

Onlangs werd Justin Kroesen verkozen tot Docent van het Jaar bij de RUG. Hij overtuigde de jury met een minicollege over de leerzame functie van protestantse kerkinterieurs. Kroesen is een groot deskundige op het gebied van historische kerkinterieurs. Volgens hem kunnen we veel meer zien en leren in een kerk dan vaak wordt gedacht. Een kerk vertelt over geestelijk leven, over bestuur, economie en de maatschappij van vroeger.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:04 januari 2018 12:38
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 12 december 2018

  Vredesambassadeur worden

  Vicki Collinge en Marieke Klijnstra rapporteren over hun bezoek aan de UN Peace Summit for Emerging Leaders in Bangkok, 28-30 november 2018.

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.