Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Wat zie je in een kerk?

27 maart 2013

Onlangs werd Justin Kroesen verkozen tot Docent van het Jaar bij de RUG. Hij overtuigde de jury met een minicollege over de leerzame functie van protestantse kerkinterieurs. Kroesen is een groot deskundige op het gebied van historische kerkinterieurs. Volgens hem kunnen we veel meer zien en leren in een kerk dan vaak wordt gedacht. Een kerk vertelt over geestelijk leven, over bestuur, economie en de maatschappij van vroeger.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:04 januari 2018 12:38

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  International Conference Religious Heritage in a Diverse Europe

  Religious Heritage in a Diverse Europe

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...