Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Wat is geluidshinder?

05 juni 2013

Geluidshinder kun je aangeven via een systeem van decibellen. Maar er is ook een subjectievere ervaring van geluid, die maakt of je geluid hinderlijk, prettig of veilig vindt. Daarbij wordt er meer gekeken naar psychologische factoren en culturele verschillen. Wat voor de een herrie is, kan voor de ander prettig zijn, bijvoorbeeld omdat hij op is gegroeid in een omgeving met veel straatgeluiden. Tjeerd Andringa pleit er voor om deze tweede meetmethode voor geluidshinder meer aandacht te geven.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:04 januari 2018 12:34

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...