Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Versteende tuinen

26 februari 2014

‘In hoeverre vindt er ‘verstening’ van tuinen plaats? En wat zijn de gevolgen voor mens en dier?’ Dat was een van de vragen die de Rijksuniversiteit Groningen binnenkreeg bij het lustrumproject ‘400 dagen voor 400 vragen’. De Bèta-wetenschapswinkel zocht het uit. De Gemeente Groningen is ook betrokken bij het onderzoek en houdt in april een seminar over de uitkomsten om te kijken hoe tuinen weer kunnen ‘vergroenen’.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:09

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.