Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Universiteit doet instellingstoets

21 november 2012

De Rijksuniversiteit Groningen bereidt zich voor op de instellingstoets. Met deze toets controleert het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap of een universiteit de kwaliteit en de kwaliteitszorg van het onderwijs op orde heeft. Net als een gemotiveerde en goed voorbereide student ziet ook de RUG het toetsmoment vol vertrouwen tegemoet. Prof. Sibrand Poppema en dr. Peter Groote onderstrepen het belang van de toets.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:08

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...