Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Studenten maken versheidsverklikker

17 oktober 2012

Een team van elf studenten ontwierp een nieuwe bacterie: de versheidsverklikker. Zet de bacterie op een stuk vlees en je ziet meteen of het al dan niet bedorven is. De bacterie dingt mee naar de prijzen in een jaarlijkse internationale wedstrijd voor studenten die zich met synthetische biologie bezighouden: iGEM 2012. In de Europese iGEM-competitie werd het team onlangs kampioen. Het Gronings elftal bestaat uit bachelor- en masterstudenten uit uiteenlopende studierichtingen: medische biologie, moleculaire biologie, scheikunde, biomedische technologie en electrical engineering.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:09
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 06 juli 2018

  Wierenga-Rengerink dissertatieprijs voor Alain Dekker

  De Wierenga-Rengerinkprijs voor de RUG-promovendus met de beste dissertatie in 2017, is toegekend aan dr. Alain Dekker voor zijn proefschrift ‘Down & Alzheimer: Behavioural biomarkers of a forced marriage’.

 • 05 juli 2018

  Derde onderzoeksronde Lifelines in 2019 van start

  Lifelines, de data- en biobank waarin informatie over de gezondheid van drie generaties inwoners in de noordelijke provincies gedurende dertig jaar wordt verzameld, start in 2019 met de derde onderzoeksronde onder alle Lifelines-deelnemers. Dit wordt...

 • 29 juni 2018

  Operatierisico bij ouderen met kanker beter in te schatten met nieuwe scorelijst

  Een speciaal ontwikkelde scorelijst om de toestand van de oudere patiënt met kanker te beoordelen, zorgt er voor dat artsen de risico’s van een operatie beter in kunnen schatten. Hierdoor zijn patiënten die fit genoeg zijn voor een operatie én patiënten...