Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Sierra Leone en het Eric Bleumink Fonds

28 november 2012

Sarah Bomkapre Kamara uit Sierre Leone studeert aan de Rijksuniversiteit Groningen dankzij een beurs uit het Eric Bleumink Fonds. Voor haar komst naar Groningen werkte Sarah bij Cotton Tree News, een onafhankelijk radioproject aan de University of Sierra Leone. Zij stelt “... Ik geloof dat empowerment nodig is om het verschil te maken. Voor mij betekent dat onder andere een opleiding doen. Zoals Moeder Theresa ooit zei: ‘Om een lamp brandend te houden, moet je er olie in doen.’”

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:08

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.

 • 08 oktober 2018

  Computationeel taalkundigen te terughoudend in delen van onderzoeksdata en zelfgeschreven software

  Onderzoekers binnen de computationele taalkunde zijn nog onvoldoende bereid hun onderzoeksdata en benodigde zelf geschreven software en commando’s te delen met andere onderzoekers. Dat concluderen RUG-wetenschappers Martijn Wieling, Josine Rawee en...