Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Sierra Leone en het Eric Bleumink Fonds

28 november 2012

Sarah Bomkapre Kamara uit Sierre Leone studeert aan de Rijksuniversiteit Groningen dankzij een beurs uit het Eric Bleumink Fonds. Voor haar komst naar Groningen werkte Sarah bij Cotton Tree News, een onafhankelijk radioproject aan de University of Sierra Leone. Zij stelt “... Ik geloof dat empowerment nodig is om het verschil te maken. Voor mij betekent dat onder andere een opleiding doen. Zoals Moeder Theresa ooit zei: ‘Om een lamp brandend te houden, moet je er olie in doen.’”

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:08

Meer nieuws

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 03 december 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.