Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Sierra Leone en het Eric Bleumink Fonds

28 november 2012

Sarah Bomkapre Kamara uit Sierre Leone studeert aan de Rijksuniversiteit Groningen dankzij een beurs uit het Eric Bleumink Fonds. Voor haar komst naar Groningen werkte Sarah bij Cotton Tree News, een onafhankelijk radioproject aan de University of Sierra Leone. Zij stelt “... Ik geloof dat empowerment nodig is om het verschil te maken. Voor mij betekent dat onder andere een opleiding doen. Zoals Moeder Theresa ooit zei: ‘Om een lamp brandend te houden, moet je er olie in doen.’”

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:08
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Gerrit Krolprijs voor beste Nederlandstalige essay

  De Rijksuniversiteit Groningen bestaat in 2019 405 jaar. Om dit te vieren roept het Talencentrum, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.