Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Nieuwe medicijnen ontdekken

22 mei 2013

Drie jonge wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen gaan binnenkort onderzoek doen in het buitenland, met een prestigieuze Rubicon-beurs van NWO. Een van hen is Marrnix Medema. Hij doet onderzoek naar stofjes die bacteriën en schimmels maken. Zulke stofjes kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden als antibiotica en chemotherapeutica. Door computergestuurd een zo groot mogelijke chemische, genetische en ecologische diversiteit te onderzoeken, wil Medema het biochemische universum afspeuren naar nieuwe medicijnen.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:04 januari 2018 12:35
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...

 • 09 januari 2019

  Smoking gun

  Amina Helmi vond het bewijs voor de theorie dat delen van de Melkweg niet alleen zijn gegroeid door de geboorte van eigen sterren, maar ook door samensmeltingen met andere sterrenstelsels. Voor deze ontdekking was het wachten op de data van ruimtemissie...