Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Nieuwe medicijnen ontdekken

22 mei 2013

Drie jonge wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen gaan binnenkort onderzoek doen in het buitenland, met een prestigieuze Rubicon-beurs van NWO. Een van hen is Marrnix Medema. Hij doet onderzoek naar stofjes die bacteriën en schimmels maken. Zulke stofjes kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden als antibiotica en chemotherapeutica. Door computergestuurd een zo groot mogelijke chemische, genetische en ecologische diversiteit te onderzoeken, wil Medema het biochemische universum afspeuren naar nieuwe medicijnen.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:04 januari 2018 12:35
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 02 augustus 2018

  Zeer uitzonderlijk eiwit biedt mogelijkheden voor nieuwe antibiotica

  Een onderzoeksgroep van de RUG onder leiding van Dirk Slotboom heeft een bijzonder eiwit ontdekt dat mogelijk een grote rol kan spelen in de ontwikkeling van nieuwe antibiotica. De bevindingen zijn op 2 augustus gepubliceerd in het tijdschrift Nature...

 • 24 juli 2018

  De natuur weet antwoord

  Spreeuwen en mieren presteren met minimaal denkvermogen iets wat voor de slimste robots te ingewikkeld is: functioneren als een collectief. Daarom spiekt hoogleraar Ming Cao graag bij de natuur.

 • 23 juli 2018

  Drie jonge onderzoekers naar buitenlandse topinstituten met Rubicon-beurs

  Drie veelbelovende, pas gepromoveerde RUG-wetenschappers gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Het gaat om Mayra Diosa-Toro, Machteld...