Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Nieuw: Europese Talen en Culturen

28 november 2012

Nieuw: Europese talen en culturen. Een taal en cultuur door en door leren kennen. Daarnaast relaties leggen tussen die taal en cultuur en veel bredere taalkundige, literaire, historische, maatschappelijke en politieke fenomenen. Je leren verplaatsen in zowel grote als kleine culturen binnen Europa en hun onderlinge dynamiek: het Groningse studieprogramma Europese talen en culturen leert je de wereld met open blik te bekijken, te analyseren en te begrijpen.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:08
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 03 december 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.