Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Nieuw: Europese Talen en Culturen

28 november 2012

Nieuw: Europese talen en culturen. Een taal en cultuur door en door leren kennen. Daarnaast relaties leggen tussen die taal en cultuur en veel bredere taalkundige, literaire, historische, maatschappelijke en politieke fenomenen. Je leren verplaatsen in zowel grote als kleine culturen binnen Europa en hun onderlinge dynamiek: het Groningse studieprogramma Europese talen en culturen leert je de wereld met open blik te bekijken, te analyseren en te begrijpen.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:08
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Gerrit Krolprijs voor beste Nederlandstalige essay

  De Rijksuniversiteit Groningen bestaat in 2019 405 jaar. Om dit te vieren roept het Talencentrum, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.