Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Jonge gasten, doof en horend

23 april 2014

Het Dollard College Winschoten, de Kentalis Guyotschool VSO, Haren en de Rijksuniversiteit Groningen werken samen aan een project om dove en horende leerlingen met elkaar in contact te brengen en hun kennis van elkaar en elkaars (school)situatie te vergroten. Tricia Portz, leerling van het Dollard College stelde in verband met het lustrumonderdeel ‘400 dagen voor 400 vragen’ de vraag: “Kunnen doven denken? En in welke taal denken zij dan?”

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:04 januari 2018 12:13

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.