Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Het nieuwe studeren

02 oktober 2013

In de Universiteitsbibliotheek is een nieuw studielandschap gerealiseerd: de zogeheten learning grid. Het is het eerste deel van een veel grotere verbouwing. De learning grid is ingericht volgens wensen van studenten. Modern en flexibel studeren staat centraal. Er zijn samenwerkplekken met goede computervoorzieningen, plekken voor het inpluggen van laptop of tablet, afgezonderde plekjes waar je met een groepje kunt overleggen, verrijdbare desks, verschuifbare gordijnen, overleghoekjes en 'loungeplekken'.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:08
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Edwin Woerdman benoemd in Carbonkiller's Raad van Advies

  Prof. dr. Edwin Woerdman, co-directeur van het Groningen Centre of Energy Law (GCEL), is per 1 februari 2018 benoemd tot lid van de Raad van Advies van Carbonkiller.

 • 23 februari 2018

  Miljoenenpremies naar vier Groningse toponderzoekers

  Vier Groningse RUG-wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Zij ontvangen een Vici-beurs uit de Vernieuwingsimpuls van NWO. Vici is een van de grootste persoonsgebonden...

 • 23 februari 2018

  Schaatsprestaties voorspellen met geautomatiseerde analyses

  Sport, wetenschap en het bedrijfsleven zetten de eerste stap richting digitalisering van de schaatssport. De kracht van deze samenwerking is dat iedere partij zich kan focussen op zijn eigen expertise. Mede dankzij de Data Services Hub van KPN kunnen...