Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Het nieuwe studeren

02 oktober 2013

In de Universiteitsbibliotheek is een nieuw studielandschap gerealiseerd: de zogeheten learning grid. Het is het eerste deel van een veel grotere verbouwing. De learning grid is ingericht volgens wensen van studenten. Modern en flexibel studeren staat centraal. Er zijn samenwerkplekken met goede computervoorzieningen, plekken voor het inpluggen van laptop of tablet, afgezonderde plekjes waar je met een groepje kunt overleggen, verrijdbare desks, verschuifbare gordijnen, overleghoekjes en 'loungeplekken'.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:08

Meer nieuws

 • 19 oktober 2018

  Engagement of the UG in the international fulfillment of the Global Goals

  The university has made a commitment to study and research these global goals as part of its ‘sustainable society’ focal point, alongside its two other research focal points, healthy ageing and energy transition. The University encourages such research...

 • 19 oktober 2018

  € 4 miljoen EU-subsidie voor onderzoek naar erfelijke stofwisselingsziekten

  Een onderzoeksnetwerk, geleid door Barbara Bakker en Terry Derks van de afdeling kindergeneeskunde van het UMCG, heeft een EU-subsidie gekregen van € 4 miljoen. Hiermee kunnen zij vijftien jonge onderzoekers aantrekken, die onderzoek gaan doen naar...

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.