Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Het Anatomisch Theater

05 december 2012

Het Universiteitsmuseum in het hartje van Groningen heeft naast interessante wisselexposities, ook een aantal bijzondere stukken in eigendom. Zoals de anatomische en pathologische collectie van het vroegere Anatomisch Museum in Groningen, dat ooit werd opgericht uit het anatomisch theater uit 1615. Belangrijke collecties van het vroegere Anatomisch Museum waren de privéverzamelingen van Petrus Camper en Pieter de Riemer. In 2004 werd de geneeskundige collectie van het Universiteitsmuseum uitgebreid met collecties van het Academisch Ziekenhuis Groningen.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:04 januari 2018 13:34
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...

 • 25 juli 2018

  Deniz Ba┼čkent genomineerd voor Huibregtsenprijs

  Prof. dr. Deniz Baskent, als hoogleraar Auditieve perceptie verbonden aan de afdeling KNO van het UMCG/Faculteit Medische Wetenschappen, is een van de zes genomineerden voor de Huibregtsenprijs 2018. Op 8 oktober 2018 maakt juryvoorzitter Wim van Saarloos...

 • 23 juli 2018

  Teamsporten van NOC-NSF profiteren van wetenschap

  Samenwerking gesloten TeamNL en het Centrum voor Bewegingswetenschappen van het Universitair Medisch Centrum Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen om teamsporten verder te brengen met wetenschap.