Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Enzymen hergebruiken

17 april 2013

Eric Benjamins werkt als onderzoeker voor Friesland Campina en het aan de RUG verbonden Carbohydrate Competence Center (CCC), een instituut dat onderzoek doet op het gebied van koolhydraten. Hij werkt aan een enzymsysteem waarmee lactose uit koemelk omgezet wordt in galacto-oligosacchariden (GOS), dat als ingrediënt voor babyvoeding op de markt gebracht wordt. Benjamins onderzoekt of het enzym meerdere malen gebruikt kan worden om zo een besparing op te leveren voor de producent.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:04 januari 2018 12:35
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 22 januari 2019

  NNV-Diversiteitsprijs 2018 voor de Faculty of Science and Engineering

  De eerste editie van de NNV-Diversiteitsprijs is gewonnen door de Faculty of Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen. De NNV heeft de prijs in het leven geroepen voor de natuurkunde-instelling die het succesvolst is in het in de praktijk...

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...