Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Eerste leerstoel Mongolië in Nederland

11 december 2013

Tjalling Halbertsma is benoemd tot bijzonder hoogleraar op de "Chair for East Asian Studies, with a focus on modern day Mongolia". Het is voor het eerst dat in Nederland een leerstoel op Mongolië wordt ingesteld. De Rijksuniversiteit Groningen richt zich nadrukkelijk op Oost Azië (China (Shanghai en Beijing), Japan, Korea en Mongolië). Zo werd in 2013 het Centre for East Asian Studies Groningen (CEASG) opgericht. In september 2014 start het CEASG een masterprogramma East Asian Studies. De bijzondere leerstoel is ingesteld door het Ubbo Emmius Fonds met steun van de ING Bank (hoofdsponsor), de Jack Weatherford Foundation, Mongolia Opportunities Partners en de Riverbed Foundation.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:08

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 17 oktober 2018

  Onderling contact tussen patiënten via social media leidt tot betere relatie met zorgverlener

  Chronisch zieken hebben baat bij online medisch advies van andere patiënten via bijvoorbeeld een Facebookgroep. Onderling contact tussen patiënten via social media heeft namelijk vaak een positief effect op de relatie tussen patiënt en zorgverlener...

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...