Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Een stopcontact op zee

20 maart 2013

Energie die wordt opgewekt in windparken op zee is weliswaar duurzaam, maar nog lang niet concurrerend. Samen met acht andere partijen werkt de Rijksuniversiteit Groningen de komende vier jaar aan verlaging van de kostprijs van windenergie, door het ontwikkelen van een innovatieve elektriciteitsinfrastructuur op de Noordzee. Hoogleraar Energierecht Martha Roggenkamp richt zich op de juridische regulering van dit ‘Stopcontact op zee’.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:08
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 april 2018

  Emil Verheul: VBR-publicatieprijs

  Ter voorjaarsvergadering van de Vereniging voor Burgerlijk Recht op 13 april 2018 is de prijs voor de beste publicatie uit 2017 uitgereikt aan Emil Verheul, van de vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht.

 • 11 april 2018

  Michelle Bruijn: 'Burgemeesters en de war on drugs'

  Burgemeesters vaak teruggefloten om sluiting 'drugswoningen'. Dertig procent van de woninguitzettingen vanwege de vondst van cannabis blijkt achteraf onrechtmatig. De Groningse onderzoeker Michelle Bruijn zegt dat in Reporter Radio. Ze analyseerde 271...

 • 11 april 2018

  Lecture: The enforcement of foreign arbitral awards in China

  The event will take place in the:
  Heymanszaal, Academy Building of the University of Groningen
  Wednesday 18 April 2018 from 11.00 – 12.00 hrs