Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Een stopcontact op zee

20 maart 2013

Energie die wordt opgewekt in windparken op zee is weliswaar duurzaam, maar nog lang niet concurrerend. Samen met acht andere partijen werkt de Rijksuniversiteit Groningen de komende vier jaar aan verlaging van de kostprijs van windenergie, door het ontwikkelen van een innovatieve elektriciteitsinfrastructuur op de Noordzee. Hoogleraar Energierecht Martha Roggenkamp richt zich op de juridische regulering van dit ‘Stopcontact op zee’.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:08

Meer nieuws

 • 13 december 2018

  Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

  Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

 • 12 december 2018

  Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

  Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

 • 11 december 2018

  Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018

  Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen...