Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Een nieuw academisch jaar. Tijd voor een feest

12 september 2012

Het nieuwe Academisch Jaar is begonnen! Dat werd gevierd tijdens de officiële opening op maandag 3 september. In de eerste maand wacht de Rijksuniversiteit Groningen meteen een aantal bijzondere momenten. Zo reikt de RUG op 24 september een eredoctoraat uit aan Desmond Tutu en is de universiteit van 24-26 september gastheer van de 3rd ASEM Rectors’ Conference, waaraan tientallen universiteitsbesturen uit Azië en Europa deelnemen.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:05 oktober 2018 15:58
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Gerrit Krolprijs voor beste Nederlandstalige essay

  De Rijksuniversiteit Groningen bestaat in 2019 405 jaar. Om dit te vieren roept het Talencentrum, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.