Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Een nieuw academisch jaar. Tijd voor een feest

12 september 2012

Het nieuwe Academisch Jaar is begonnen! Dat werd gevierd tijdens de officiële opening op maandag 3 september. In de eerste maand wacht de Rijksuniversiteit Groningen meteen een aantal bijzondere momenten. Zo reikt de RUG op 24 september een eredoctoraat uit aan Desmond Tutu en is de universiteit van 24-26 september gastheer van de 3rd ASEM Rectors’ Conference, waaraan tientallen universiteitsbesturen uit Azië en Europa deelnemen.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:05 oktober 2018 15:58

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  International Conference Religious Heritage in a Diverse Europe

  Religious Heritage in a Diverse Europe

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.