Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Een nieuw academisch jaar. Tijd voor een feest

12 september 2012

Het nieuwe Academisch Jaar is begonnen! Dat werd gevierd tijdens de officiële opening op maandag 3 september. In de eerste maand wacht de Rijksuniversiteit Groningen meteen een aantal bijzondere momenten. Zo reikt de RUG op 24 september een eredoctoraat uit aan Desmond Tutu en is de universiteit van 24-26 september gastheer van de 3rd ASEM Rectors’ Conference, waaraan tientallen universiteitsbesturen uit Azië en Europa deelnemen.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:05 oktober 2018 15:58
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 12 december 2018

  Vredesambassadeur worden

  Vicki Collinge en Marieke Klijnstra rapporteren over hun bezoek aan de UN Peace Summit for Emerging Leaders in Bangkok, 28-30 november 2018.

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.