Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Duizend Discovery-ritten

04 december 2013

Al acht jaar reist de Discovery Truck van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen door Nederland. De Discovery Truck is een laboratorium op wielen en tevens leslokaal. De RUG gaat er mee naar scholen om leerlingen met proefjes en lessen te enthousiasmeren voor bètawetenschap. Met succes: de instroom van bètastudenten is verdubbeld en de truck stond onlangs voor de 1000e keer bij een school. Sinds twee jaar is de Groningse gashandelsonderneming GasTerra partner. Samen met de RUG wil zij jongeren laten nadenken over energieverbruik en -toepassingen.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:09

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.