Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Directeur Rijksmuseum alumnus van het jaar

26 juni 2013

Tot alumnus van het Jaar 2013 van de Rijksuniversiteit Groningen is verkozen Wim Pijbes (Veendam, 1961), sinds 2008 hoofddirecteur van het Rijksmuseum. Pijbes studeerde kunstgeschiedenis, met als specialisatie moderne architectuur. Van 2000 tot medio 2008 was hij directeur van de Kunsthal Rotterdam, waar hij in 1996 begon als tentoonstellingscoördinator. Hij is mede-initiatiefnemer van de kinderkunstboekenreeks van uitgeverij Waanders, waarvoor hij zelf ook een deel schreef: Het kleine schilderboek.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:09

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.

 • 08 oktober 2018

  Computationeel taalkundigen te terughoudend in delen van onderzoeksdata en zelfgeschreven software

  Onderzoekers binnen de computationele taalkunde zijn nog onvoldoende bereid hun onderzoeksdata en benodigde zelf geschreven software en commando’s te delen met andere onderzoekers. Dat concluderen RUG-wetenschappers Martijn Wieling, Josine Rawee en...