Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Directeur Rijksmuseum alumnus van het jaar

26 juni 2013

Tot alumnus van het Jaar 2013 van de Rijksuniversiteit Groningen is verkozen Wim Pijbes (Veendam, 1961), sinds 2008 hoofddirecteur van het Rijksmuseum. Pijbes studeerde kunstgeschiedenis, met als specialisatie moderne architectuur. Van 2000 tot medio 2008 was hij directeur van de Kunsthal Rotterdam, waar hij in 1996 begon als tentoonstellingscoördinator. Hij is mede-initiatiefnemer van de kinderkunstboekenreeks van uitgeverij Waanders, waarvoor hij zelf ook een deel schreef: Het kleine schilderboek.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:09
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 03 december 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.