Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Begrijpt een kind zelf wat hij zegt?

19 september 2012

In het Eye Lab van de Faculteit der Letteren van de RUG wordt onderzoek gedaan naar taal en taalontwikkeling bij kinderen. Gisi Cannizzaro onderzocht de taalverwerving van peuters. Van peuters was al bekend dat zij sommige zinnen op een andere manier begrijpen dan volwassenen. Zo begrijpen zij de zin ‘de koe duwt de auto’ beter, dan ‘de auto duwt de koe’. Cannizzaro’s onderzoek leidde tot ondersteuning van het nieuwe inzicht dat kinderen zinnen produceren die ze zelf niet altijd goed kunnen begrijpen.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:09
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 03 december 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.