Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Diederik geeft antwoord

Op dit moment is de online cursus ‘Wetenschapper in de klas’ voor basisscholen in volle gang. Elke twee weken komen er nieuwe filmpjes met bijbehorende opdrachten online die leerkrachten kunnen gebruiken in hun les. Iedere les komt er een ander onderwerp aan bod, maar de vraag die centraal staat is: ‘wat is wetenschap?’. De lessen zijn breed inzetbaar en kunnen naar eigen interpretatie worden ingevuld. Zo zijn de leerlingen van groep 5 en 6 van de Burgerschool uit Dokkum ontzettend creatief te werk gegaan en hebben een zonnedans gemaakt naar aanleiding van de lessen over het heelal van Diederik Roest! Zie hieronder het resultaat.

Daarnaast mogen de leerlingen vragen insturen naar de wetenschapper van de desbetreffende week, die hij of zij dan vervolgens beantwoordt. Hieronder is bijvoorbeeld te zien hoe Diederik Roest de vragen van leerlingen beantwoordt.

Inmiddels hebben al ruim 400 leerkrachten zich ingeschreven, en inschrijven kan nog steeds. De cursus blijft het hele jaar door beschikbaar.

Laatst gewijzigd:12 december 2018 07:00
printView this page in: English