Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsRUG videos

Offroad scholars

Datum:07 april 2016
Konstantin Mierau
Konstantin Mierau

Konstantin Mierau ontdekt samen met zijn collega Joaquin Zuleta per motorfiets de Andes. Ze toeren langs plaatsen die alleen zo te bereiken zijn en ontdekken spectaculaire koloniale kunst in kerken en kapellen. Dit avonturiersleven is natuurlijk niet zonder gevaar. Wat doe je bijvoorbeeld als je opgesloten zit in een stad in opstand? Dan vlucht je met je motor via de oude spoorlijn!

Mierau wekt koloniale geschiedenis op beeldende wijze tot leven. Als offroad scholar brengt hij het verleden en de cultuur van afgelegen plaatsen in contact met de rest van de wereld. Theoretisch onderbouwd, maar absoluut niet saai.

Veldonderzoek is een fantastische manier om in aanraking te komen met primair materiaal. Mierau bestudeert de overblijfselen van de koloniale periode in Zuid-Amerika en onderzoekt welke functie deze nu hebben. Op reis verzamel je vooral ervaringen. Het reizen en het historisch onderzoek beïnvloeden elkaar. Zo wordt de historicus een personage van de geschiedschrijving. Maar welke rol speelt hij in dat verhaal? En hoe draagt de wetenschapper bij aan de constructie van de identiteit van een regio?

Link:  http://www.offroadscholars.com/

Reacties

Reacties laden...