Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Voorbeelden van gezamenlijk onderzoek

Als Faculteit Economie en Bedrijfskunde voeren wij veelvuldig onderzoek uit, gewijd aan verscheidene onderwerpen.

Om u een idee te geven van onze mogelijkheden en de toepassingen op uw praktijksituatie, vindt u hieronder een aantal recente voorbeelden van gezamenlijk onderzoek:

Mapping the contextual conditions of resilient decentralised energy systems
(Bert Scholtens van FEB, Gasunie, Hanzehogeschool Groningen)

Voor dit onderzoek bestuderen wij de rol van natuurlijk gas en biogas, in combinatie met het elektriciteitssysteem, in de transitie naar duurzame energiesystemen. Hierbij willen wij de omstandigheden identificeren waaronder synergiën tussen beide systemen opkomen. Wij kijken in het bijzonder naar aandrijvers, succesfactoren, risico’s en knelpunten van integratie van gedecentraliseerde netwerken met conventionele netwerken. Lees meer.

Lean interventies in zorgorganisaties
(PhD van Oskar Roemeling MSc van FEB, aangesteld door Lean in de Zorg)

Naarmate de gezondheidszorg in Nederland duurder wordt en meer arbeidsintensief, kijken zorgorganisaties met een krap budget naar lean productietechnieken als een mogelijke oplossing voor hun problemen. Door te kijken naar verschillende zorgorganisaties en de manier waarop zij lean technieken gebruiken, wil Roemeling erachter komen hoe effectief deze technieken zijn en hoe andere zorginstellingen deze succesvol zouden kunnen gebruiken. Lees meer.

Onderzoek voor Aedes
(uitgevoerd door In the LEAD)

Managementkwaliteiten bepalen grotendeels het succes van bedrijven, blijkt uit wereldwijd onderzoek. Maar welk type leiderschap het beste werkt in welke situatie, blijft vooralsnog de vraag. In een project met Aedes onderzoekt de federatie van huisvestigingscorporaties samen met het onderzoekscentrum In the LEAD wat goed leiderschap binnen deze context betekent. Huisvestigingscorporaties liggen ergens tussen de markt en de overheid. Dit stelt hoge eisen aan managementteams die op zoek zijn naar effectief leiderschap: wat werkt wel en wat werkt niet? Lees meer.

Laatst gewijzigd:11 december 2017 09:26
printView this page in: English